Izložba street art umjetnika čije ste radove sigurno zamijetili po Zagrebu

Izložba street art umjetnika čije ste
radove sigurno zamijetili po Zagrebu

Šumsko kupanje

Šumsko kupanje

S Ivanom Karagom se Lauba, a i šira javnost upoznala u rujnu 2017. nakon portage za autorom murala na Selskoj ulici, koja je objavljena preko Laubinih društvenih mreža. Nije dugo trebalo da se otkrije autor i uslijedila je suradnja. Radovi u Selskoj izvedeni su u tehnici akrila i zasad su mu to jedini street art radovi. Unuci se igraju/Provjera posveta je baki i izveden je 2014. godine, a Karika koja nedostaje posveta je ocu i nastao je krajem prošlog ljeta. O njegovom muralu pisali smo i mi, možete ga pročitati ovdje. Sada Ivan Karaga izlaže svoje radove u Laubi.

Ivan Karaga izlaže u Laubi

Ivan Karaga u Laubi se predstavlja serijom akrila na platnu ilustrativnog karaktera nastalih pod utjecajem digitalne ilustracije te kolorizma pop-arta i japanskih drvoreza. U njegovim radovima dominiraju čiste boje bez tonskih prijelaza. Inspiracija su mu ponovno članovi obitelji te različiti introspektivni procesi, fascinacija prirodom i makrosvijetom koji nas okružuje, prije svega Suncem – koje je i tema ovog ciklusa. Ciklus Sunce nastajao je spontano u razdoblju od 2013. do 2018. godine.

Selska, mural

Selska, mural

Uz otvorenje izložbe Sunce Lauba će predstaviti i novi rad na unutrašnjem betonskom zidu – mural Ivana Karage Bez naziva koji će, uz trajno postavljene radove Ivana Kožarića, Marije Ujević Galetović, Siniša Majkusa i Mirona Milića ispred, te instalacije Viktora Popovića i Ivane Franke u Laubi, postati novi radom u stalnom postavu Kuće za ljude i umjetnost. Izložba ostaje otvorena do 17. ožujka 2018.

Selska, mural

Selska, mural

In Memoriam 6

Selska, mural

Karaga 2018 Sunce ciklus FB Post V1

Foto: Albin Salkić i Tomislav Ožanić

Učitati još
Zatvori