Inspiracija za uređenje doma: Razgovarali smo s Anitom Radić koja stoji iza instagram profila “simplicity with anniedecor”

Inspiracija za uređenje doma: Razgovarali smo s Anitom Radić koja stoji iza instagram profila “simplicity with anniedecor”

Zavirili smo u dom Anite Radić koja stoji iza inspirativnog bloga simplicity_with_anniedecor. Kako izgleda život jedne obitelji u prekrasnom obiteljskom domu na Čiovu, od kuda dolazi inspiracija i koji su joj hobiji otkrila nam je ona sama. Dala nam je i pokoji savjet i inspiraciju za uređenje doma.

Kreativna duša

Anita je odgojiteljica koja svo slobodno vrijeme (ako ga uspije naći) koristi za druženje s obitelji, uređenje doma (premještanje po stanu, igranje s detaljima, bojanje zidova), fotografiranje. Dosta vremena provodi i oko vrta gdje uzgaja cvijeće koje obožava. Po struci sam odgojitelj predškolske djece i trenutačno radim u struci. Izrađujem i ilustracije za najmlađe koje zauzimaju posebno mjesto u našem domu. Velika mi je želja sve to spojiti i napraviti nekakav “LIFE JOURNAL BOOK.” Imam puno vizija, ali sve je to u začecima.

Inspiracija u prirodi

Inspiraciju pronalazi u svojoj maloj oazi opuštanja ali i drugdje. U današnje vrijeme, zahvaljujući tehnologiji, inspiraciju možeš naći olako na bilo kojoj društvenoj platformi. Ali ne može se baš uvijek pronaći inspiracija samo zato što si negdje nešto vidio kako izgleda ili kako je netko nešto uredio. Ono što je meni bitno i što mi pomaže jest vizualizacija (tzv. vision moodboard). One se mogu postići uz pomoć slaganja određenih detalja ili fotografija. Nekad takve vizualizacije nastanu kao trenutačni bljesak, nakon što, ili pronađem neki predmet, detalj (stari stol, uzorak na papiru, tkanina, dizajn na nekom pakiranju) ili šetnjom u prirodi kada primjećujem na bezbroj tonova boja koji su za mene kompatibilni. Volim miješanje stilova. Skandinavski a pogotovo moderni s daškom starine. Volim opuštenost i neopterećenost pravilima kako nešto treba stajati. Dom je mjesto gdje se mi svi trebamo ugodno osjećati i biti svoji i to uvijek treba biti polazna točka.

Krenite od jednostavnih stvari

Ono što mogu savjetovati pratiteljima i naravno svima onima koji vole ovakav stil jest da budu svoji. Da isprva krenu od najjednostavnijih stvari, a to su, koje boje vole, kakve linije vole u prostoru, strukture, materijale. Bilo bi dobro da negdje to sve poslože, tada bi mogli imati bolji uvid ili sliku kako žele nešto urediti. Mogu se poslužiti i određeni društvenim mrežama poput Pinteresta, koji je odličan za sastavljanje tzv.” vision moodboard”. Ja recimo, imam dosta detalja, npr., ukrasne vrpce, fotografije, kamenčići, osušeno cvijeće, dekorativni papiri. Čak znam sačuvati i pakiranje od kozmetike ako mi se sviđa boja i font slova na pakiranju. Sve to može poslužiti kao određena vizualizacija pri uređenju ili cijele prostorije ili samo nekog dijela stana.

Sinergija osobe i prirode

Naime, vizualizacija proizlazi iz svojevrsnog odnosa koji imaš i prema sebi i prema okolini, prirodi. Znači ,nemoguće bi bilo da u stanu staviš boju ili namještaj, a da tu boju ne voliš na sebi. Ako voliš prirodu i voliš boraviti u prirodi, tada je vrlo vjerojatno da ćeš htjeti imati i prirodne materijale u svom stanu (drveni namještaj, lan, pamuk-posteljina i kuhinjski tekstil).
Takva sinergija osobe i prirode može biti odraz jednog lijepog toplog doma čemu svi mi danas težimo
, zaključuje Anita.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori