Ideje Insta kreativaca: Zvijezde od papirnatih vrećica
Ideje Insta kreativaca: Zvijezde od papirnatih vrećica

Ideje Insta kreativaca: Zvijezde od
papirnatih vrećica

Zvijezde su već godinama ekstra popularne na društvenim mrežama i jedan od najupečatljivijih božićnih ukrasa. DIY stranice prepune su različitih načina i tehnika, a oni su često jednostavni. Jedna od ideja dolazi nam ponovno s bloga Mateje Halilović little things. Osim za zvijezde na njezinom blogu se doista možete inspirirati ako ste raspoloženi za DIY projekte ovih blagdana.

Zvijezde od papirnatih vrećica

Materijal:

  • papirnate vrećice (6 -10 komada)
  • ljepilo (vruće, u sticku ili tekuće)
  • špaga/vezica
  • selotejp ili ljepljiva traka

Papirnate vrećice možete pronaći u DMu ili Mulleru, to su vrećice za pakiranje užine. Možete koristiti i bilo kakve ukrasne vrećice ovakvog oblika (ili škarnicle/škartoce). Ovisno o širini vrećice, razlikuje se broj komada potreban za jednu zvijezdu (6 -10).

Vrećice lijepite jednu na drugu. Ljepilo nanosite u obliku (obrnutog) slova T (crta po dnu vrećice i uspravna crta po sredini vrećice). Kada se ljepilo stegne vrh vrećice odrežete u trokut (pratite slike za bolje razumijevanje). Ako želite da vaše zvijezde imaju uzorak, onda sa strane izrežite male trokutiće po želji. Sada treba dodati vezicu. Ja je zalijepim ljepljivom trakom kako bi ostala na mjestu dok se ljepilo za papir ne stegne. Preko vezice nanesem ljepilo u obliku (obrnutog) slova T, kao i između vrećica, te rastvorim zvijezdu i spojim dvije krajnje vrećice. TA – DA! Zvijezda je gotova!

*vezicu možete dodati i naknadno, pomoću bušilice za papir

Igrajte se izrezivanjem različitih oblika i uzoraka, a možete i kombinirati vrećice različitih boja. Vrećice možete rezati i u polukrug pa ćete dobiti drugačiji oblik. Mogućnosti je mnogo i sigurno ni s jednom nećete pogriješiti, isprobajte! Detalji se nalaze ovdje.

Učitati još
Zatvori