Ideje hrvatskih Insta kreativaca: Pladanj za Djeda Božićnjaka
Ideje hrvatskih Insta kreativaca: Pladanj za Djeda Božićnjaka

Ideje hrvatskih Insta kreativaca:
Pladanj za Djeda Božićnjaka

Od kuhinjske daske do božićne dekoracije nova je ideja domaće kreativke Mateje Halilović s bloga little things. Kako vrlo jednostavno napraviti efektan ukras pročitajte u nastavku.

Od kuhinjske daske do božićne dekoracije

Kuhinjska daska će postati božićni ukras i to čak na dva načina. Prvoj ideji će se najviše razveseliti oni malo mlađi, a druga ideja se može prošvercati i kroz cijelu godinu (ne samo za blagdane). Pa krenimo…

Pladanj za djedicu

Što nam je potrebno?

  • Kuhinjska daska
  • Obična olovka
  • Crni marker
  • Tempere
  • Kist

Za početak, uzmite običnu olovku i isplanirajte ugrubo kako će izgledati vaš dizajn. Gumicom lako možete obrisati ako pogriješite. Koristite čašu za iscrtavanje vijenaca kako biste dobili pravilniji oblik. Kada ste olovkom skicirali dizajn, krenite na podebljavanje i ukrašavanje. Za iscrtavanje slova i preciznijih detalja, ja sam koristila marker, a za oslikavanje pladnja tempere. Koristite nerazrijeđenu temperu ili minimalno vode kako bi boja dobro pokrivala i kako se ne bi razlijevala.

Kada ste završili, ostavite da se dobro posuši te naknadno ukrasite dasku mašnom ili drugom dekoracijom po želji. Pripremite keksiće, čašu mlijeka i mrkvu za sobove te pladanj postavite kod božićnog drvca na Badnjak. p.s. pazite da Djed Mraz ne zaboravi pojesti kekse i ostaviti mrvice kako bi se mališani dodatno razveselili što se najdraži bradonja baš kod njih pogostio. 

Mateja je napravila još jednu dekoraciju, pladanj HOME, čiji postupak možete potražiti na njezinom blogu. 

Učitati još
Zatvori