Ideje hrvatskih Insta kreativaca: Bor od kartona
Ideje hrvatskih Insta kreativaca: Bor od kartona

Ideje hrvatskih Insta
kreativaca: Bor od kartona

Eko borovi definitivno su hit u interijeru, jer osim što su dobri za očuvanje prirode izgledaju jako cool i vrlo ih je lako napraviti. Možete upotrijebiti maštu i razne predmete koje već imate kod kuće. Maja koja vodi blog My Croatian Home, podijelila je s nama postupak izrade kartonskog bora koji će se, sigurni smo, mnogima svidjeti.

My Croatian Home bor od kartona

Tražite bor za dječju sobu koji ne ostavlja otpad, a koji možete izraditi s vlastitim djetetom? Onda je za vas idealan bor od kartona. Sve što će vam trebati je su dva kartona, veličine ovisno o tome koliko veliki bor želite napraviti. Možete napraviti mali bor pa sve do bora u prirodnoj veličini.

bor-od-kartona3

Postupak izrade

Nacrtamo željeni oblik bora na jedan karton, izrežemo ga i precrtamo na drugi karton. Kada su oba bora izrezana, na jednom boru s donje strane, na sredini bora, izrežemo dugu traku širine 0.5 mm, a drugome boru isto tako s gornje strane. To nam služi tome da jedan bor umetnemo u drugi kroz te proreze i tako dobijemo dimenzionalni bor koji sam stoji. Na rub kartona možemo zalijepiti vunu, vatu ili neki drugi materijal. Nakon toga imamo bezbroj mogućnosti kako “okititi” naš bor. Mi smo crtali po njemu s bijelom kredom u olovci i lijepili pamučne kuglice s vrućim ljepilom. Nakon što je bor okićen, umetnite jedan karton u drugi i uživajte u svojem boriću.

Foto: My Croatian Home

Učitati još
Zatvori