Graffiti na Gradele s Bola seli u Tehnički – prvi je to u nizu evenata

Graffiti na Gradele s Bola seli u Tehnički
– prvi je to u nizu evenata

Jedan od najpopularnijih hrvatskih street art i graffiti festivala, Graffiti na Gradele ipak se neće održati u najavljenom terminu od 29.srpnja do 1.kolovoza. No svi fanovi ovog posebnog urbanog druženja na jednom od najljepših hrvatskih otoka, Brača, ne moraju brinuti. Organizatori pripremaju događanja, tj manje verzije GNG festivala u nekoliko gradova diljem Hrvatske i to cijelog ljeta. Prvi je na rasporedu već 27.6. u Tehničkom od 17 sati. Ulaz je besplatan.

GNG odgođen                                    

Organizatori su objavili kako su pokušali sve da do odgode festivala ne dođe, no situacija je takva kakva je. “ Prvi put u devet godina održavanja GNG festivala našli smo se u ovakvoj situaciji. Vjerujte nam da smo izrazito žalosni, jer cijela naša godina vrtjela se oko našeg druženja, veselja i stvaranja u Bolu. Dugo smo razgovarali s partnerima, sponzorima i lokalnim vlastima, razmišljali i tražili rješenja kako da festival možda ipak održimo. Nažalost niz je velikih faktora koji su utjecali na ovu izrazito tešku odluku i vjerujte nam da smo dali sve od sebe. Unatoč tome što se neke mjere trenutno popuštaju, za naš festival, atmosferu i uvjete u kojima festival organiziramo, izrazito bi teško bilo jamčiti sigurnost svih vas, ali i naših volontera i izvođača.” Kažu iz organizacije.

Nove mjere poremetile bi festival

Program, ponuda i atmosfera po kojoj je festival poznat ne bi bio na dosadašnjoj razini uz pridržavanje mjera. “Jednostavnim rječnikom rečeno, nikako ne možemo zamisliti scenarij u kojem se vas svega 15 smije kupati na našem muliću, niti da vas samo mali broj smije plesati u zatvorenom koncertnom prostoru. O redovima i gužvi na šanku te održavanju razmaka u našoj šumici u hladu da i ne govorimo. Važno je dodati kako je festival poput našeg na otoku, izrazito komplicirano organizirati i u redovnim uvjetima. Govorimo o logistici, produkciji i financijama. Tijekom posljednja dva mjeseca veliki dio prethodno dogovorenih usluga, potreba i suradnji jednostavno nam je otkazan. Uz epidemiološku situaciju i mjere ovo je bio dodatan pritisak koji nas je usporio i onemogućio rad.

GNG se nastavlja cijelo ljeto u nekoliko gradova

Ovim putem GNG poziva publiku da podrži cijelu event industriju i sva događanja koja će se održavati, kako bi svi skupa što prije prebrodili ovaj težak period. No, iako GNG-a nema na Bolu, ekipa ne miruje. “Iako festival u Bolu prebacujemo za iduću godinu, GNG kolektiv ni tijekom najtežih dana ove krize nije sjedio skrštenih ruku – marljivo smo radili na programu. On će se, sukladno mjerama i preporukama nadležnih institucija, ipak dogoditi i to u nekoliko gradova diljem Hrvatske tijekom cijelog ljeta. Uskoro objavljujemo čak dva datuma s aktivnostima na kojima ćemo se vidjeti, oslikavati murale, stvarati i odgovorno se zabavljati! GNG ide dalje, budite uz nas, podržite cijelu scenu i sigurni smo kako najbolje tek dolazi.” Poručili su iz organizacije. Prvi u nizu evenata očekuje nas za mjesec dana, 27.6. u Hali 5 iza Tehničkog muzeja.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori