Nova zagrebačka izložba koja stvara nove načine gledanja na graffite

Nova zagrebačka izložba koja stvara nove
načine gledanja na graffite

Street art i graffiti izložbom “See you at the station at 2 am” u Autonomnom kulturnom centru Attack u Galeriji Siva, Medika, autor želi stvoriti nove načine gledanja na graffite. Uvodi pravu, sirovu, iskrenu uličnu umjetnosti u galerijski prostor i prenosi ideje na platno.

Vojislav Pavlović (1986.) je graffiti i street art umjetnik poznat i van galerijskih prostora, kako u Beogradu tako i u mnogim Europskim metropolama. Djeluje u vidu različitih javnih vizualnih intervencija koje doprinose subverzivnim elementima razvoja grada. Platnom zamjenjuje ulice, vlakove i djela na granici zakona. Ne gubei na svježini stila, a poruka koju šalje ostaje jasna i upečatljiva. Umjetnik nam svojim radovima predstavlja bezbrižan život mladih, pokušavajući istražiti avanturistički način života. Izražava se slobodno. Traži način da zaobiđe pravila i stvori nove estetike uklonjene iz uobičajenih umjetničkih kodova. Na kraju ostaje iskrena želja i nada da će promatrač razumjeti njegove motive, shvativši suptilnost i iskrenost njegova stila.

STREET ART GALERIJA SIVA

Izložba se otvara u galeriji Siva osnovanoj 2012. godine na inicijativu grafiti i street art umjetnika/ca aktivnih u AKC. Program galerije prezentacijski je, edukacijski i DIY produkcijski. Usko povezan sa svim stilovima ulične umjetnosti, dizajna, stripa, ilustracije i drugih područja vizualnih umjetnosti. Uz naravno osnovni kriterij nekonvencionalnosti i odstupanja od mainstreama. Dio programa galerije namijenjen je izložbama i rezidencijama autora/ica koji/e stvaraju u različitim medijima, a nemaju prilike ili odbijaju izlagati u institucionaliziranim galerijama. Drugi aspekt programa realizira se različitim radionicama i prezentacijama. One daju uvid u različitost, tehnike, ciljeve i stilove raznih modaliteta uličnih umjetnosti.


Izložba se otvara u četvrtak 05.03. u 20.00 sati, a možete ju pogledati svaki dan osim nedjelje, do 10. ožujka od 17-20.00 sati.

Foto: PR, Kristijan Smok

Učitati još
Zatvori