Ekipa iz Dilemma Postersa predstavila je ilustracije koje svijetle u mraku, ilustracije posvećene znanstvenicima

Ekipa iz Dilemma Postersa predstavila je ilustracije koje svijetle u mraku, ilustracije posvećene znanstvenicima

Za ovaj projekt kažu da im je najdraži kojeg su dosad napravili. Ekipa iz Dilemma Postersa predstavila je ilustracije koje svijetle u mraku, ilustracije posvećene znanstvenicima. Na dnevnom svjetlu to su super ilustrirani posteri Nikole Tesle, Marie Curie i Alberta Einsteina, no kad padne mrak i prostorom zavlada tama, oni pokažu svoju čaroliju. Umjesto njihovih portreta, posterima zavladaju stilizirani prikazi munje, atoma i radioaktivnosti. Svijetle u mraku!

Ovim su projektom htjeli reći hvala znanstvenicima čija su postignuća promijenila svijet. Nadaju se da će inspirirati mlade sanjare da ostvaruju svoje ideje, postanu buntovnici ispred svog vremena, budu autentični u svijetu koji veliča površnost. A namijenjeni su svima koji cijene znanost i znanje.

Začetnik ideje i autor ilustracija je dizajner Ivan Dilberović.

Ilustracije znanstvenika koje svijetle u mraku mogu se naručiti putem Dilemma Posters online trgovine.  Dimenzija ilustracija je 30x40cm, mogu se naručiti s okvirom ili bez njega, a cijene se kreću od 160 kuna do 240 kuna. Dostava je besplatna na području cijele Hrvatske.

Dilemma Posters nedavno je postala prva platforma koja okuplja ilustratore, dizajnere i umjetnike iz Hrvatske te po pristupačnim cijenama prodaje njihove radove. Cilj je približiti umjetnost širem broju ljudi, potaknuti ljude da podržavaju i kupuju radove lokalne umjetnika, no i dalje zadržati imidž lifestyle brenda s pristupačnim cijenama. Proizvodnja svih proizvoda odvija se u Hrvatskoj, a proizvodi su dostupni i na inozemnmo tržištu te se njihovi radovi prodaju u najvećem američkom online storu za uređenje interijera – Wayfairu te Project Nurseryju koji je specijaliziran za opremanje dječjih soba.

Foto: Marija Gašparović

Učitati još
Zatvori