Ovaj fantastičan projekt spaja glazbu, suvremeni ples i vizualne umjetnosti 
Ovaj fantastičan projekt spaja glazbu, suvremeni ples i vizualne umjetnosti 

Ovaj fantastičan projekt spaja glazbu,
suvremeni ples i vizualne umjetnosti 

Ovoga petka, 21. listopada u MM Centru Teatra&TD možete pogledati Decameron 2.0 – multidisciplinarni koncert za troje glazbenika, dvoje plesača i tehnologiju umjetnice Nike Bauman i njezina ansambla Synesthetic Project.

Decameron 2.0

Deset likova, pet živih i pet digitalnih, kroz deset priča dijele svoja iskustva iz karantene, transformirajući time izolaciju u povezanost. Njihove pripovijetke kreću se od mitskih do suvremenih: priče o zarobljenosti i potrebi za društvom; o ratnicima i čaroliji; o borbi s vlastitim demonima; priče o nemiru i potrazi za izgubljenim; o potrazi za smislom i gubitkom sebe u iluziji; o očaju i izazovima ljubavi; te konačno, o odricanju savršenstva u korist čovječnosti. Dok je primarna motivacija ovih desetero likova ispunjavanje vremena, jedna puno dublja potreba također izlazi na vidjelo: slušati i biti saslušan, davati i primati; podijeliti bol s drugima i osjećati se shvaćenim. Inspiriran Boccacciovim bezvremenskim pripovijetkama, Decameron 2.0 istražuje snagu priče i ljudske potrebe za povezanošću i nudi ideju na koji si način, poput Sheherezade, možemo spasiti život – pričama.

Synesthetic

Synesthetic Project multidisciplinarni je ansambl predvođen zagrebačkom flautisticom s bečkom adresom Nikom Bauman. Ansambl kroz klasičnu i suvremenu glazbu, suvremeni ples i vizualne umjetnosti istražuje nove formate koncerata kao performansa. Ideja je stvaranje svijeta koji slavi raznolikost, u kojem se umjetnici i publika susreću bez predrasuda i granica žanra ili medija kako bi podijelili svoje priče jedni s drugima i, barem nakratko, progledali kroz tuđe oči.

Ansambl je autorske projekte izveo u Zagrebu, Beču, Innsbrucku i Minhenu, a projekt „Landscapes and Dances“ izveden je u Dublinu kao jedan od projekata kulturne promidžbe Republike Hrvatske u inozemstvu financiranih od strane Ministarstva vanjskih poslova. S projektom „Jaga“ ansambl se plasirao u finale natjecanja za koncertnu dramaturgiju HUGO u Feldkirchu u Austriji te je dobitnik potpore Ministarstva za kulturu Republike Austrije za video snimanje tri najnovije produkcije (Itinerant, Decameron 2.0 i LUX).

Foto: Tyrone Kelly

Ulaznice za Decameron 2.0 potražite po cijeni 50/25 na blagajni SC-a, a rezervirati ih možete na office@synestheticproject.com

Učitati još
Zatvori