Iskoristite vikend i počnite crtati uz ove super tutoriale

Iskoristite vikend i počnite crtati
uz ove super tutoriale

crtanje-unsplash-5

Vikend je idealno vrijeme da oslobodite svoju kreativu i naučite neku novu vještinu. Crtanje je jedno od osnovnih načina našeg kreativnog izražavanja još od malih nogu. Naravno da neki ljudi posjeduju talent, ali dobro je staro pravilo da crtati može svatko – stvar je vježbe. Zima pred nama zapravo je super prilika da krenete s usavršavanjem crtanja, od osnovnih i jednostavnih motiva do nešto kompleksnijih zadataka koji će zaposliti vaše kreativne moždane vijuge. Pronašli smo nekoliko odličnih stranica s jednostavnim tutorialima uz koje može crtati cijela obitelj.

The Drawing Website

Osim što će vas uvodnim tekstom uvjeriti da crtati mogu apsolutno svi i da nema izgovora za to što ne crtate, ova stranica prepuna je savjeta i tutoriala kako crtati. Od jednostavnih linijskih crteža, ljudskih figura, likova iz crtića, ilustracija – na vama je da odaberete svoj stil. Na stranici možete preuzeti i besplatne e-knjige koje će vam dobro doći kao priručnici za crtanje.

crtanja-unsplash-2

DIY Cozy Home

Na ovoj stranici ćete pronaći razne DIY tutoriale koji mogu biti posebno zabavni i najmlađima. S obzirom na to da se bliže blagdane – zajedničko izrađivanje ukrasa ove godine može biti još zabavnije i kreativnije. Super je što ova stranica nudi i različite tutoriale crtanja u 3-D varijantama.

crtanje-unsplash-4

Dueys Drawing

Na ovoj fantastičnoj stranici naučit ćete crtati korak po korak od početnih do naprednih kategorija. Tutoriali su spori, jasno objašnjavaju i ono što je najvažniji prilagodljivi svima – od onih koji ne znaju povući ravnu liniju do onih koji bi već radili zahtjevnije portrete.

crtanje-unsplash-6

Artist Daily

Na ovoj stranici možete pronaći različite tutoriale i pretplatiti se na njihov YouTube kanal i crtati zajedno s drugima. Stranica također nudi tečajeve kako crtati ljudske figure korak po korak. Odvažite se i probajte, možda i vi postanete dio zajednice koja se nalazi svaki tjedan na YouTube kanalu da bi crtala.

Draw Sketch

Ova stranica uči vas kako crtati iz perspektive. Također ovdje možete vidjeti kojih je deset najčešćih pogrešaka koje rade početnici, a možete dobiti i 10 jednostavnih savjeta kako crtati. Dobit ćete sve informacije o svim tehnikama crtanja kao i o priboru i materijalima.

crtanje-usplash-8

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori