#coronaart: domaći i strani umjetnici inspirirani aktualnom situacijom

#coronaart: domaći i strani umjetnici
inspirirani aktualnom situacijom

https://www.instagram.com/p/B9we_-Jps7n/

U ovim trenucima kad je najvažnije da se odgovorno pridržavamo pravila, reduciramo kretanja i druženja, glad za umjetnošću moramo hraniti iz udobnosti svojih domova. Umjetnici diljem svijeta ujedinjuju se i daju si podršku međusobnim shareanjem radova. Vremena su teška za umjetnost ali ona je i dalje prisutna na svim mogućima kanalima i u svim oblicima. Pod #coronaart pronašli smo neke koji su nam se svidjeli, a ni hrvatski umjetnici ne zaostaju.

#coronaart

https://www.instagram.com/p/B98ZL33huqi/
https://www.instagram.com/p/B94yxnJAL-d/

Nije dugo trebalo da razni umjetnici prepoznaju i osjete trenutnu situaciju i da njihovu inspiraciju preuzme aktualna situacija. Mi smo pronašli nekoliko radova koji se bave temom koronavirusa i ako ništa drugo, dobro se oraspoložili. Kako bi rekao Oscar Wilde „Slike su tu da ih se gleda, a ne da se o njima govori“, e pa ove govore dovoljno same za sebe.

https://www.instagram.com/p/B9z2Izfngjq/
https://www.instagram.com/p/B97vHVTINvy/
https://www.instagram.com/p/B97fZxRFnaJ/
https://www.instagram.com/p/B97c9lsA-mQ/
https://www.instagram.com/p/B97cobAgXQY/
https://www.instagram.com/p/B97EM1hJiZO/
https://www.instagram.com/p/B92MyFrBt2f/

Domaći umjetnici

Carla Fuertes Fuentes

Ni domaći umjetnici ne zaostaju pa je tako platforma bash ART odlučila napraviti online izložbu. ZADANA TEMA: COVID 19. Kako sudjelovati? U inbox im pošaljite kvalitetnu fotografiju svoga rada, ime i prezime, naslov rada, tehniku i godinu nastanka! Radovi će biti selektirani i objavljeni na njihovoj stranici. Evo kako su Tea Jurišić i Carla Fuertes Fuentes odgovorili na aktualnu tematiku

Tea Jurišić

Foto: Facebook, Instagram

Učitati još
Zatvori