Sjajno priznanje: Brigometar Croatia osiguranja izložen je na Venecijanskom bijenalu
Sjajno priznanje: Brigometar Croatia osiguranja izložen je na Venecijanskom bijenalu

Sjajno priznanje: Brigometar Croatia osiguranja izložen je na Venecijanskom bijenalu

Na Venecijanskom bijenalu arhitekture, od 20. svibnja otvorena je grupna bijenalna izložba Time Space Existence u organizaciji Europskog kulturnog centra (ECC).

Dio ove prestižne izložbe u venecijanskoj Palači Mora (Palazzo Mora), na poziv organizatora, je i Brigometar kojeg potpisuju Croatia osiguranje, Bruketa&Žinić&Grey i Go2Digital. Izložba istražuje teme našeg odnosa s prostorom i vremenom te nove izraze održivosti i načine življenja, od okoliša i urbanog krajolika do inovacija.

Podizanje svijesti o mentalnom zdravlju

Brigometar čine jedinstveni interaktivni citylight oglasi s ugrađenim kamerama i softverima baziranima na umjetnoj inteligenciji. Putem ovih jedinstvenih digitalnih oglasa prolaznici na ulicama gradova mogu izmjeriti razinu zabrinutosti tako što im kamere i softveri skeniraju i analiziraju mišiće lica. U roku nekoliko sekundi Brigometar im pokazuje razinu njihove zabrinutosti, a ovisno o rezultatu, na ekranu se pojavljuje personalizirana poruka.

Brigometar je nastao s ciljem podizanja svijesti o važnosti brige za mentalno zdravlje, nakon provedenog istraživanja o mentalnom zdravlju u Hrvatskoj tijekom pandemije i potresa koje je pokazalo da se 50 posto građana Hrvatske bori s anksioznošću.

Croatia osiguranje Brigometrom je tako provela prvu kampanju ikada na DOOH (digital-out-of-home) mreži, u stvarnom vremenu, kojom se mjeri razina anksioznosti među građanstvom. Prolaznici kojima je izmjerena visoka razina zabrinutosti dobili su besplatan preventivni zdravstveni pregled u Croatia poliklinici u Zagrebu.

Ponosni smo što je naš Brigometar pozvan među najbolja svjetska rješenja koja tematiziraju goruća pitanja današnjice među kojima je svakako i mentalno zdravlje. Brigometrom potvrđujemo kontinuitet zalaganja Croatia osiguranja za prevenciju rizika i podizanje razine sigurnosti u društvu, koje promičemo u svim segmentima djelovanja pa tako i u tržišnom i korporativnom komuniciranju“, rekli su u Croatia osiguranju.

Višestruko nagrađivani projekt

Riječ je o višestruko i međunarodno nagrađivanom projektu na uglednim natjecanjima kao što su Cannes Lions, MIXX Awards Europe, Art Directors Club New York, Campaign Tech Awards, Cresta, Epica, Effie, The Drum Out of Home Awards, Graphis, IdejaX, SoMo Tech, a nedavno je nagrađen i na Danima komunikacija u Rovinju te je ukupno dosad osvojio čak 17 nagrada.

O Brigometru je izvijestilo preko 300 medija diljem svijeta među kojima su Insider, Associated Press, CBS, Market Watch, pa i organizacije kao što su Merrill – a Bank of America Company i udruženje Washington Psychiatric Society. Ugledni magazin Contagious uvrstio ga je među najbolju svjetsku kreativu.

“Zahvaljujem organizatorima izložbe na pozivu i što su prepoznali naš projekt u kojem na kreativan način koristimo umjetnu inteligenciju i suvremene tehnologije kako bi upozorili ljude na važnost brige o mentalnom zdravlju”, rekao je Davor Bruketa, kreativni direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey.

Izložba Time Space Existence predstavit će međunarodnu i eklektičnu skupinu arhitekata, dizajnera, umjetnika, akademika i fotografa iz više od 50 zemalja, s ciljem promišljanja novih načina življenja i arhitekture u današnjem kontekstu. Među izlagačima će među ostalima biti Norman Foster Foundation, Harvard University i Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Kao odgovor na klimatske promjene, projekti na ovoj izložbi istražuju nove tehnologije i metode gradnje koje smanjuju potrošnju energije kroz kružni dizajn i razvijaju inovativne, organske i reciklirane građevinske materijale. Izlagači se također osvrću na društvenu pravednost, predstavljanje životnih rješenja za raseljene zajednice i manjine, te ispituju napetosti između izgrađenog urbanog okoliša i prirode koja ga okružuje, identificirajući prilike za suživot. Izložba će uz besplatan ulaz biti otvorena do 26. studenog 2023., a osim u Palači Mora, odvija se i u Palači Bembo (Palazzo Bembo) te u vrtovima Marinaressa (Giardini Marinaressa), u srcu Venecije.

Učitati još
Zatvori