Veliki uspjeh hrvatskog brenda Prostoria: U Milanu predstavili novu kolekciju sofa
Veliki uspjeh hrvatskog brenda Prostoria: U Milanu predstavili novu kolekciju sofa

Veliki uspjeh hrvatskog brenda Prostoria: U Milanu predstavili novu kolekciju sofa

U potrazi za idealnim namještajem za dom tragamo za onim koji će upotpuniti interijer, učiniti ga ugodnijim, a opet biti funkcionalan. Sofe su svakako središte doma. One nam služe za opuštanje, druženje s dragim ljudima, a prostoriju daju dozu elegancije. Prirodni materijali svakako su nešto što posljednjih godina prevladava u uređenju interijera. To dobro znaju i iz Prostorije.

Prostoria se u kratkom vremenskom razdoblju od manje od desetljeća transformirala od proizvođača namještaja do dizajnerske tvrtke koja se razvija. Njihova strast za dizajnom i poriv za stvaranjem namještaja čija kvaliteta ostaje najvažnija čak i kada se vremena i navike mijenjaju, vidljiva je u njihovim dizajnu. Prostoria trenutno izvozi svoje proizvode u više od 60 zemalja na 5 kontinenata i ima 890 vrhunskih prodajnih mjesta.

Namještaj za dugotrajnu upotrebu i udobnost

Njihovi dizajni neprestano pomiču granice onoga što se može učiniti s materijalima i oblikom. Da zbilja brinu o udobnosti, potvrđuje činjenica da je namještaj koji dizajniranju namijenjen za dugotrajnu upotrebu i udobnost. Mogli bismo ga opisati kao namještaj koji prenosi osjećaj harmonije s materijalnim svijetom, nešto za čime sve više čeznemo dok našim svakodnevnim životom dominira digitalno. Njihov je namještaj oblikovan kreativnim kontrastima senzualnog mediterana i sjevernjačke čvrstoće. Pri izradi Prostoria koristi materijale prirodnog podrijetla koji pružaju dugotrajnost i taktilnu senzualnost, što je najvažnije kada biramo namještaj za dom.

U desetljeću rada iza njih je preko 30 obitelji proizvoda, kako ih oni vole zvati, od kojih su mnoge dobile prestižne svjetske nagrade. Svake godine iz njihove tvornice izlaze nove kolekcije koje nikada nisu razočarale, a ove godine predstavljaju neke novitete na Salone del Mobile 2023 koji se održava 18 – 23.04.2023.

Bezvremenska sofa – Spectrum

Ono što nam se posebno sviđa kada govorio o namještaju Prostorije jest modernistički dizajn, otvorenost i funkcionalnost. Svojom kreativnošću i inovativnošću nastavljaju nas oduševljavati pa tako i najnovijom suradnjom s Altherr Désile Parkom iz Barcelone iz koje je nastala sofa Spectrum. Spectrum je sustav ekspresivnih komponenata koji se gradi oko temeljne jezgre sjedala, naslona i jastuka kako bi omogućio fluidnost u našim prostorima. Fluidnost između danas i sutra, neobaveznog i odvažnog, kućnog i poslovnog, malog i velikog.

Spectrum je Prostorijina prva suradnja s Altherr Désile Parkom iz Barcelone. Specijalnost ovog međunarodno priznatog studija obuhvaća produkt dizajn, kreativnu i art direkciju, te dizajn boja i efemernih projekata za etablirane međunarodne dizajn tvrtke. Njihovi su projekti često kreativni koncepti koji spajaju produkt dizajn i njegovu komunikaciju prema publici. Ovaj holistički pristup, u kombinaciji s humanističkim karakterom i snažnim fokusom na materijale i boje, karakterizira rad Altherr Désile Parka.

Tri varijante naslona

Ono što vu sofu čini specifičnom jest prilagodljivost i multifunkcionalnost. Naime postoje 3 varijante naslona: prvi je nježno oblikovanog pravokutnog oblika, dok je drugi geometrijski ekspresivan te dodatno naglašen dijagonalnim šavovima. Treći je nježnog i primamljivog oblika s kontrastnim detaljima koji podsjećaju na arhitekturu. Uz naslone, postoje i 3 opcije za noge sofe: tanka i precizna metalna struktura, bogato organski oblikovana drvena noga te neutralna opcija uvučene metalne nogice koja će se uklopiti u različita okruženja.

Prilagodljiva kolekcija sofa

Spectrum kolekcija je dizajnirana da bude vrlo prilagodljiva potrebi za raznolikošću i fluidnošću koja karakterizira naše vrijeme. S drvenom bazom i kožnom obradom, lako ga možete zamisliti u skandinavskom domu. Ako je pak u narančastoj boji, s tankom metalnom bazom i geometrijski izražajnim naslonom, mogao bi postati centar pažnje u nekom suvremenom uredu ili hotelu. S mekim naslonom i uvučenom nogicom u jednobojnoj varijanti, mogao bi djelovati kao color-block u bezvremenskom interijeru.

Prostoria predstavlja novu verziju Absent sofe

Osim toga tu je i nova verzija već poznate i omiljene Absent sofe koja je dobila mlađeg brata, XS modul, koji ga čini prikladnijim za manje prostore. Modul jednosjeda je 15 cm manji u širinu i 8 cm u dubinu. Udobnost, koja je vrlo važna kvaliteta Absenta, nije ni na koji način umanjena. Tome su dodali i zanimljivo modeliran naslon za ruke koji se može montirati na bilo koji modul s jedne ili s obje strane. Isti naslon za ruke prikladan je i za standardne Absent module.

Sve u svemu, dizajnirane i modernističke sofe svakako su idealna način da osvježite svoj prostor i učinite ga udobnijim.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori