Božićni ukrasi s hrvatskim potpisom

Božićni ukrasi s hrvatskim potpisom

Ako ste u potrazi za unikatnim i posebnim ukrasima za bor potražite inspiraciju među domaćim kreativcima. Hrvatski dizajneri i ove su godine bili vrijedni te su pripremili blagdansku kolekciju ukrasa koju ćemo sigurno poželjeti u našem domu. Bilo da tražite kuglice za bor ili detalje koji će unijeti blagdansku atmosferu u vaš dom, inspiraciju potražite u popisu koji smo složili.

Koogle

Foto: Koogle

Koogle su ručno rađeni ukrasi od puhanog stakla koji se u staklopuhačkoj radionici obitelji Križanić iz Zagreba izrađuju već 60 godina, kroz tri generacije. Kvaliteta izrade predmeta od ručno puhanog stakla, minimalizam i originalnost u ukrašavanju i doradi, prirodni materijali i tradicija su karakteristike koje Koogle čine jedinstvenim proizvodom. Staklena Koogla se ispunjava prirodnim materijalima (perjem, špagom, suhim biljem, mahovinom, pijeskom itd.), ali i sitnicama kao što su drvene bojice, perlice, gumbići, fotografije itd. Osim božićnih ukrasa, ručno puhane staklene kugle mogu se koristiti kao ukrasni predmeti, suveniri i pokloni, a izrađuju se u raznim veličinama i oblicima. Moguće ih je i personalizirati u vidu naljepnice na kutiji, privjesnice ili u odabiru materijala kojim se želi napuniti Koogla.

Marinski Heartmades

Svake godine osjećaj prave ugodne zimske ušuškanosti prizivaju nam božićne kuglice riječke dizajnerice keramike Marine Marinski. Nije potrebno vjerovati u Božić da biste povjerovali u njihovu magičnu moć. Razigrane, a istovremeno zimski elegantne, one naprosto zrcale zimsku pozitivu, nalazile se na božićnom drvcu ili bilo kojem drugom istaknutom mjestu vama bitnog prostora. Istu stvar, vjerojatno eksponencijalno uvećanu, odradit će i za vama drage ljude, kao najljepši božićni poklon.

Mitu Makrame

Mitu Makrame je hrvatski brend koji makrame tehnikom 100 % ručne izrade od prirodnih materijala stvara dekorativna rješenja za vaš dom. Uz uređenje interijera i eksterijera, nakit i razni dodatci su također dio makrame opusa. Upravo su izbacili novu kolekciju blagdanskih ručno rađenih ukrasa. Ukrasi za bor, ali i naše domove jedan su od velikih razloga zašto volimo božićno doba, a kada su oni ručni rad, volimo ih još i više. Božićna vila, zvjezdica, pahuljica – sve rađeno s mnogo ljubavi od prirodnih materijala.

Take tha break

“TAKE THA BREAK” hrvatski je brend koji proizvodi razne eco friendly detalje za dom, od kućnog tekstila, dekorativnih jastuka, ukrasa za kosu. O njihovim hit jastučnicama već smo pisali, a i ove godine oduševili su nas svojim božićnim ukrasima – točnije cijelom božićnom kolekcijom koju predvode borići na stalku.

Jestivi ukrasi Monike Kos

Božić nam je nezamisliv bez prigodnih ukrasa i kolača, a kada to dvoje spojite, dobijete jestive ukrase za koje nećete znati bi li ih prije pojeli ili objesili na bor. Baš takve pronašli smo u božićnom web shopu pastry chefice Monike Kos.

Christmas Market

Ako ste ljubitelj kreativnih ukrasa izvan standardnih okvira, oduševit će vas ponuda raznolikih ukrasa koje možete pregledati ili naručiti preko Instagrama na profilu Christmas Market. Ove godine najpoželjniji su božićni ukrasi napravljeni od pompona. Ove vesele, tzv. pufaste loptice učinit će vaš životni prostor šarmantnim, toplim i jedinstvenim. Točno onakvim kako i zamišljamo božićno vrijeme.

Knots and rainbows

Brend Knots and Rainbows odlučio je svoju bazu fanova oduševiti najnovijim proizvodima, točnije božićnim ukrasima. Ana je na Instagramu ovih dana predstavila nekolicinu različitih dekoracija, ručno rađenih naravno, a nas su oduševili candy cane štapići, koji predstavljaju super slatku dekoraciju za bor, adventski vijenac ili bilo koji drugi blagdanski setting u našem domu.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori