Izložba prekrasnih vjenčanih fotografija u Botaničaru

Izložba prekrasnih vjenčanih
fotografija u Botaničaru

lelia scarfiotti-205

Leila Scarfiotti

Vjenčane fotografije kakve još niste vidjeli…

Ovu subotu zagrebački Botaničar u sklopu Grain festivala koji će se održati 26. i 27. veljače predstavlja dvoje iznimnih fotografa, Leliu Scarfiotti i Rafala Bojara. Grain je festival fotografije vjenčanja koji u Zagreb dovodi svjetsku suvremenu fotografiju. Cilj festivala nije samo prikazati i približiti fotografiju vjenčanja i njezine komercijalne aspekte, već potaknuti same fotografe da se u ovoj disciplini nastoje kreativno izraziti kroz osmišljeni autorski koncept. Na taj način angažirat će se i  u artističkom izričaju u kojem ne dominira tek površno, melodramatično bilježenje emotivnih trenutaka koje često susrećemo u ovakvoj vrsti fotografije. U Botaničaru ćete vidjeti upravo to –  radove dvoje gostujućih fotografa koji u svojim radovima itekako prikazuju takav pristup.

Efekt koji na svojim fotografijama postiže talijanska fotografkinja Leila Scarfiotti možda je ona sama opisala – Uvijek tražim sirove emocije, istinsku čaroliju i trenutke između njih. Budite sigurni da ću vas odvesti tamo, u avanturu … biti u prirodi bez obzira na vrijeme. Voljeli bih da sam pjesnik … ali nikada nisam bila toliko dobra s riječima. Fotografija je jedini jezik koji poznajem, način na koji vidim svijet i sve male stvari koje svaki dan čine tako nevjerojatnim.

Rafal Bojar

Rafal Bojar

Poljski fotograf Rafal Bojar pojavio se kao jedinstveni glas u fotografiji vjenčanja. U trenutku kada smo mislili da je sve već viđeno, njegova vizija i živopisna mašta donose sceni dah svježeg zraka. Rafal Bojar donosi autentičnost i ljepotu emocija ne-tradicionalnom mješavinom fotografije, gifova i kratkih filmskih sekvenci. Njegovo djelo uključuje neko mistično iskustvo, Rafal duboko ulazi u privatni svijet parova, tražeći neki novi jezik koji prenosi individualno iskustvo u sferu univerzalnih vrijednosti.

Izlozba najava

 

Učitati još
Zatvori