Pronašli smo daleko najposebniji poklon s ‘wow’ efektom koji možete darovati ovih blagdana

Pronašli smo daleko najposebniji poklon s ‘wow’ efektom koji možete darovati ovih blagdana

Na Journalu vam tijekom cijelog prosinca donosimo shopping vodiče koji olakšavaju potragu za poklonom za svaku blisku osobu. Međutim, iako je svaki poklon vrijedan i ne sumnjamo da razveseliti osobu kojoj ga poklanjate, postoje oni koji imaju veću vrijednost. Ne nužno samo novčanu, već i simboličku vrijednost koja je u konačnici znatno važnija, tijekom godina samo raste, a takvi pokloni najčešće su neki od najunikatnijih koje će netko ikad primiti.

U potrazi za jedinstvenim darovima o kojima će se još dugo pričati zavirili smo u ponudu koja nije fokusirana samo na trgovine odjećom ili nakitom. I pronašli smo, garantiramo vam, jedan od najljepših poklona koji možete pokloniti ovog Božića.

Art pokloni – najposebniji pokloni ovih blagdana

U moru serijski proizvedenih poklona ove godine, art pokloni nametnuli su se kao ultimativan odabir za one koji žele darovati nešto zaista drugačije. Bez obzira darujete li samo umjetničko djelo ili specifičan merch inspiriran umjetnošću, ovo je jedan od poklona koji će trajati godinama, zasigurno generacijama. Originalni su i promišljeniji od masovno proizvedenih predmeta pa tako mame pažnju gdje god ih ugledamo. Danas je ovakav poklon nešto lakše nabaviti, budući da su društvene mreže jedan od glavnih kanala na kojima možemo pronaći brojne hrvatske ilustratore i kreativce. Međutim, ako zaista želite art poklone koji ostavljaju bez teksta, pronašli smo poklone s potpisom velikog Ede Murtića, jednog od ili najpoznatijeg slikara u hrvatskoj povijesti.

Darovi koji ostavljaju bez teksta – pokloni s potpisom kultnog Ede Murtića

Edo Murtić jedna je od onih slikarskih legendi koje poznaju laici, kao i vrhunski poznavatelji umjetnosti. Tijekom godina se transformirao u ikonu slikarstva, merch proizvodi inspirirani njegovom umjetnošću postali su gotovo dio današnje ‘pop’ kulture, ali uvijek s prizvukom prestiža. Svaka izložba koja prikazuje njegova apstraktna djela obara rekorde posjećenosti i upravo nas je zato oduševila prodajna izložba i art kolekcija proizvoda koje možemo darovati ovih blagdana. Ono najbolje: iako su prve asocijacije na Murtićeva djela prestiž i teška dostupnost, ovih blagdana situacija je upravo suprotna – najposebnije poklone možete pronaći u pop-up trgovini u Muzeju za umjetnost i obrt, ali i vrlo jednostavno naručiti na webshopu.

Grafike koje bi svatko poželio posjedovati

Ako ste odlučili pokloniti sebi ili drugima ekskluzivan poklon ovih blagdana, prva adresa koju bismo vam preporučili je Muzej za umjetnost i obrt. U organizaciji s Fondacijom Murtić u muzeju do 31. prosinca traje izložba Murtićevih grafika po nazivom Nove apstrakcije. U sklopu iste, imali smo priliku vidjeti i genijalnu novu grafičku mapu Nove apstrakcije koja je nastala upravo na temelju Murtićevih slavnih gvaševa koje je producirao u posljednjim godinama svog stvaralaštva (ujedno i njegovoj najznačajnijoj fazi slikarstva). Na prodajnoj izložbi u muzeju trenutno traje popust od izvrsnih 20 posto na grafike, a dodatna je posebnost činjenica da originali gvaševa iz kojeg su nastale grafike nikad neće biti komercijalizirani. Uvijek ostaju u fundusu obitelji, a izdala ih je upravo Fondacija Murtić koja nudi i certifikat autentičnosti.

Unikatni lifestyle proizvodi inspirirani Murtićem

U slučaju da, ipak, tražite pomalo otkačeni, a opet iznimno vrijedan poklon koji će još dugo biti dio svakodnevice, interijera ili ormara osobe koju darujete (ili pak vaše), onda imamo sjajnu vijest – Art kolekcija Murtić100 jedna je od najintrigantnijih kolekcija iz koje smo poželjeli gotovo svaki predmet. U pitanju je dizajnerska kolekcija odjeće, interijerskih proizvoda i modnih dodataka kao što su svilene marame, kišobrani i torbe, inspirirane Murtićevom umjetnošću. Za one koji se vole isticati u masi, ovo je najljepši poklon koji mogu dobiti. Motivi Murtićeve umjetnosti, poput njegovih snažnih poteza na umjetničkim djelima, preneseni su na ove ekskluzivne predmete koji mame poglede na svakom koraku.

Savršeno funkcionalni za svakodnevicu, a opet s dodanom estetskom dimenzijom, ovi će predmeti biti idealan poklon za odrasle (zahvaljujući profinjenim svilenim maramama i kišobranima), kao i za nešto mlađe ljubitelje umjetnosti (uz šarmantne hoodice i popularne tote torbe). Sad je najbolji trenutak da uhvatite ove jedinstvene poklone jer na određene proizvode iz Art kolekcije trenutno vrijedi popust od 15 posto. Sve ih možete razgledati u službenom webshopu, ali tu je još jedan plus: ako ste među onima koji vole vidjeti stvari uživo, asortiman možete razgledati u specijalnom pop-up storeu u Muzeju za umjetnost i obrt.

Grafike i art kolekcija Murtić100 ostavit će, garantiramo vam, ogroman dojam na onoga kome ih poklanjate, a trajat će još godinama!

Foto: PR, Murtić100

Učitati još
Zatvori