Svjetski dan Community arta: Udomite ili postavite umjetničko djelo na ulicu

Svjetski dan Community arta: Udomite ili
postavite umjetničko djelo na ulicu

udomi-me

Sutra se obilježava svjetski dan community arta (odnosno, umjetnosti zajednice) u Hrvatskoj. Tim povodom F12 platforma, prva nezavisna Karlovačka platforma za promociju i razmjenu umjetnosti, poziva sve zainteresirane umjetnike, autore, zavisne i nezavisne kreativce koji rade i djeluju na području Hrvatske da se uključe u četvrto obilježavanje i t svatko u svom gradu.

Art na cestu

Obilježavanjem Svjetskog dana umjetnosti zajednice u Hrvatskoj, F12 platforma želi potaknuti širenje ideje o umjetnosti kao alatu za društveni razvoj i na jedan dan u godini postaviti besplatne oblike umjetnosti u javne prostore dostupne publici. Ideja je da 17.2.2021. godine svatko tko želi sudjelovati u akciji, uzme neki svoj autorski rad ili djelo (likovni radovi, fotografije, digitalni kolaži, skulpture, ručni radovi, literarni radovi, poezija, itd) i postavi ga negdje na lokaciji po izboru u svome gradu ili mjestu gdje se trenutno nalazi.

art-na-cestu

Udomi me

Na radu je potrebno naznačiti da je namijenjen za udomljavanje, dovoljno je na rad staviti natpis na papiru s tekstom „UDOMI ME“. Uz rad se može postaviti osobni kontakt, informacija, link od portfolia, Facebook stranice i slično. Nakon postavljanja, rad se fotografira te se fotografije izloženih radova individualno postavljaju u event gdje publika može popratiti lokacije i ciljano sudjelovati u akciji.

udomi-me_2

Sudjelovati može bilo tko

Sudjelovati može bilo tko, bez obzira na akademsko obrazovanje, umjetnički status, lokaciju, vrijeme postavljanja, itd. Nije potrebno na bilo kakav način prijaviti sudjelovanje u akciji, svi zainteresirani autori su slobodni objaviti fotografije svoje intervencije i označiti lokaciju na kojoj je postavljena. Cjelokupna akcija sprovodi se bez sponzora, donatora i financijske podrške, odnosno, radi kroz „pogon na dobru volju“. Više informacija pronađite ovdje.

udomi-me-3

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori