Božićna zvijezda pada u zaborav, na red dolaze amarilisi
Božićna zvijezda pada u zaborav, na red dolaze amarilisi

Božićna zvijezda pada u zaborav,
na red dolaze amarilisi

Božić je za nekoliko dana, ali još uvijek stignete u svoje domove unijeti čarobnu blagdansku atmosferu. To je najjednostavnije postići prigodnim blagdanskim cvijećem. I ove godine Amarilisi su nezaobilazni u svim dekoracijama i blagdanskim buketima. 

Čarolija Božića sada se već definitivno osjeća na svakom uglu. Tu je da nas podsjeti na najljepše i najtoplije doba u godini. Da nas osvijesti da je vrijeme koje provodimo s našom obitelji i prijateljima ipak najdragocjenije vrijeme. Blagdanski stolovi tako će ovih dana biti prepuni slastica i ukusnih jela, a cvjetnim aranžmanima vladat će Amarilisi. U skandi trendovima često pronalazimo inspiraciju pa tako ni ovi blagdani nisu iznimka. Upravo Amarilisi prevladavaju tim interijerima i ne možemo se oteti dojmu da izgledaju jednostavno božanstveno.

Amarilis

Amarilis je višegodišnja biljka koja ne zahtijeva puno brige. Držite ga na svijetlu, ali nikako ne na direktnom suncu, zalijevajte jednom do dva puta tjedno, te redovito prihranjujte. Cvijeta jednom godišnje, a ako ćete se pravilno brinuti za njega dugo će biti dio vašeg cvjetnog inventara.

Ako pak Amarilise više volite kao rezano cvijeće u vašim vazama i cvjetnim aranžmanima, potražite ih u lokalnim cvjećarnicama. Lijepo odrezani cvjetovi s efektnim i dugim stabljikama lijepo će i dugo zadržati svjež izgled. Možemo ih pronaći u crvenoj i bijeloj boji, a bez problema ih možete kombinirati s granama eukaliptusa ili božikovine za pravi božićni ugođaj. 

Učitati još
Zatvori