Ideje hrvatskih Insta kreativaca: Adventski kalendar by iwaiva
Ideje hrvatskih Insta kreativaca: Adventski kalendar by iwaiva

Ideje hrvatskih Insta kreativaca:
Adventski kalendar by iwaiva

Ove godine krenite na vrijeme razmišljati kako ove blagdane učiniti još toplijima. Zajedničko vrijeme provedeno u izradi raznih ukrasa može biti upravo pravi recept. Odbrojavanje do Božića počinje već idući tjedan stoga je sada idealno vrijeme da se posvetite izradi originalnog adventskog kalendara kojeg će prije sve obožavati vaši najmlađi. Inspiraciju smo pronašli na Instagram profilu iwaiva. Kreativka Iva s nama je podijelila cijeli postupak izrade koji je istovremeno jednostavan i zanimljiv.

Adventski kalendar

Adventsko doba je period kada se po mojoj glavi uglavnom motaju ideje kako mom sinu učiniti blagdane dodatno zanimljivima pa razmišljam o DIY projektima koji će istovremeno biti jednostavni i brzi za izradu, a efektni izgledom jednom djetetu.Okrugle kartonske kutije su mi uvijek zanimljiv izazov za dekoriranje za rođendane pa mi je bilo logično da probam izraditi i jednu u blagdanskoj varijanti. A što je više božićno od jedne kućice od medenjaka, u mojoj verziji od kartona, ali s 24 paketića ukusnijih i od medenjaka.

Postupak i materijal

Za izradu trebate jednu okruglu kartonsku kutiju u veličini po vašem izboru, ovisno o tome s čime planirate puniti paketiće koji će ići unutra, a treba ih stati 24. Osim kutije, trebate hamer papir u boji, ravnalo, skalpel, škare, ljepilo i jedno dva sata slobodnog vremena. Donji dio kutije obložite hamerom u boji i zalijepite na spoju, a onda na donjem dijelu kutije skalpelom izrežite malu kućicu. Tu kućicu prepolovite po dužini, a vanjske bočne stranice vrućim ljepilom zalijepite natrag da dobijete 2 krila vrata. Uz rub poklopca zalijepite traku bijelog hamera s valovitim rubom i dodajte krović u obliku plitkog stošca.

Nakon toga slijedi ukrašavanje. Ja sam osim vrata okolo dodala i prozorčiće.Obične kartonske vrećice punila sam malim čokoladicama i ukrasila s ostatkom hamera kao male životinjice. Najvažnije je na kraju na svaki paketić dodati broj, smjestiti ih u kutiju i ne preostaje ništa drugo nego čekati početak prosinca da djeca krenu s izvlačenjem paketića dan po dan.

Foto: iwaiva

Učitati još
Zatvori