Gledate li trenutno najromantičniju englesku seriju?

Gledate li trenutno
najromantičniju englesku seriju?

poldark 00001

Ljetne žege i toplotni udari srećom su iza nas, no ako pratite trenutačno najpopularniju britansku dramsku seriju Poldark, garantiramo da će vam biti toplo oko srca. Ova povijesna romansa se u kompletu, što znači ukupno tri sezone, može gledati na Pickboxu od 20. rujna – savršeni izbor za bingewatching ovog vikenda.

Poldark – rat, ljubav i prstohvat intrige

Radnja serije počinje ovako: vojnik Poldark (Aidan Turner) vraća se nakon dugo godina ratovanja na svoje imanje. Otac mu je umro, rođaci su ga otpisali, imanje mu je u raspadu, a najvažnije, djevojka (Heida Reed) s kojom se trebao vjenčati zaručila za njegova rođaka. Poldark se potom u očaju okreće Demelzi (Eleanor Tomilson), drugoj djevojci, koju u kuću dovodi kao sluškinju. Ljubav prema prvoj djevojci ipak ne izblijedi i tu kreću intrige koje će i najokorjelije mrzitelje romantike držati uz ekrane. Koga će Ross izabrati? Gledajte sve sezone i saznajte.

poldark 00006

Prljavih ruku do socijalne pravde

Rossa Poldarka često ćete moći vidjeti kako na svome konju jaše privlačnim cornwallskim krajolikom golih prsa. Možda vam to izmami koji uzdah ili osmijeh na lice, no znate što je uistinu seksi? To što se ovaj zgodni aristokrat i bivši vojnik ne boji zaprljati ruke u polju ili zagaraviti se u rudniku.
Ross Poldark u početku radi kako bi izvukao imanje iz dugova i stao na noge, no čak i kada to više nije potrebno, on uz svoje ljude nastavlja naporno raditi, rušeći sve mitove o razmaženoj aristokraciji.

poldark 00005

Savršena kombinacija stvarnosti i mašte

Ova drama nastala je prema romanima Winstona Grahama, koji je primjerice lik crvenokose Demelze portretirao prema vlastitoj ženi, a Rossa prema ranjenom vojniku kojeg je sreo u Drugom svjetskom ratu, tako da se može reći da je Poldark donekle stvoren prema stvarnim događajima. Graham je napisao 12 romana koji tematiziraju život Rossa Poldarka u britanskoj pokrajini Cornwall u 18. stoljeću, a sudeći po količini štiva, spremnosti glumaca da ostanu u seriji do kraja i samoj popularnosti Poldarka, čini se da ćemo ovu dramu gledati još dosta dugo. Čemu se, naravno, veselimo!

poldark 00002

poldark 00003

poldark 00008

poldark 00004

Foto: Pickbox

Učitati još
Zatvori