Domaća serija koju bi ponovno gledali

Domaća serija koju bi ponovno gledali

novine-slider-fejs

Krajem prošle godine na male ekrane došla je domaća TV serija ‘Novine’. Radi se o političkom trileru režisera Dalibora Matanića, a snimana je prema scenariju novinara i urednika Ivice Đikića. Serija kroz dvanaest epizoda govori o utjecaju kapitala i politike na medijsku scenu. Radnja prati posljednju nezavisnu novinsku redakciju moju preuzima mangnat i to ne iz ljubavi prema novinarstvu.

Teška prometna nesreća, u kojoj smrtno strada troje ljudi, pokreće mehanizam promjene vlasništva u riječkom dnevnom listu Novine. Mariju Kardumu, utjecajnom građevinskom tajkunu, najednom se jako žuri da preuzme Novine jer su se novinari počeli baviti istraživanjem misteriozne nesreće s kojom je budući vlasnik tijesno povezan. Nagla promjena vlasništva pokreće i unutarnja previranja u redakciji izazvana željom za moći, taštinom, ambicijama.

U seriji su glavne uloge ostvarili mnogi domaći glumci, poput Branke Katić, Dijane Mitrović, Zijada Gračića, Olge Pakalović i Tihane Lazović, aseriju od sada možete pratiti i na Pickbox kanalu.

Novine-6

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori