S Tarom Thaller razgovarali smo o njezinoj prvoj pjesmi i novoj pjevačkoj karijeri
S Tarom Thaller razgovarali smo o njezinoj prvoj pjesmi i novoj pjevačkoj karijeri

S Tarom Thaller razgovarali smo o njezinoj prvoj pjesmi i novoj pjevačkoj karijeri

Šira javnost mladu Zagrepčanku Taru Thaller je upoznala kao talentiranu glumicu koja se prometnula u zvijezdu HBO-ove serije Uspjeh. Ove jeseni je odlučila otvoriti novo poglavlje i odvažnim singlom Oteta započeti glazbenu karijeru.

Ova hrabra odluka bila je naš povod za razgovor, a s Tarom smo se susreli u Luta Coffee Shopu, lokaciji koja je u kratkom vremenu postala  neizostavno mjesto za sve ljubitelje speciality kave.

Tara Thaller

Zaokret u karijeri

“Odluka da krenem s glazbenom karijerom dugo je u meni kuhala. Oduvijek volim glazbu. Završila sam osnovnu glazbenu školu – smjer klavir i četiri godine sam bila članica djevojačkog zbora Zvjezdice. Jednostavno sam smatrala da moram izabrati između glume i glazbe, a ispostavilo se da ne moram. Zadnje dvije godine intenzivno razmišljam o glazbenoj karijeri, a skoro sve odluke koje donesem dođu prilično intuitivno“, riječi su kojima nam je Tara opisala kako se uopće odvažila na novi zaokret u karijeri.

Prema vlastom priznanju, odmalena voli i glumu i pjevanje, a ideja o tome da se “baci” u glazbenu karijeru pomalo je sazrijevala u njoj. Najviše joj je pri odluci pomogao suprug Faris Pinjo, koji je također vrstan glumac i glazbenik.

Tara Thaller

Okružena talentiranim pojedincima

Pjesma Oteta je predstavljena 14. listopada, a o tome kako se osjeća nakon što je službeno ugledala svjetlo dana Tara nam je kazala sljedeće:

“Nekako uvijek nakon dugog iščekivanja i uzbuđenja uslijedi osjećaj “ispuhanog balona”, ali s druge strane, bacam se već na druge projekte i nemam puno vremena za razmišljanje. I prije nego što je pjesma izašla bila sam zadovoljna s onim što smo zajednički kreirali. Kako pjesmom tako i spotom. Naravno da je važno kako će publika primiti i doživjeti pjesmu, ali bitnije je da moj tim i ja stojimo iza onoga što smo napravili tako da sam sretna. Sretna sam što sam odlučila krenuti ovim putem.  Najljepši dio ovoga bilo je upoznavanje talentiranih pojedinaca koji su obogatili ovo iskustvo.”

Među talentiranim pojedincima su zasigurno i njezin producent Filip Majdak, koji uz Taru Thaller potpisuje glazbu te aranžman pjesme. Ona je vizualno upotpunjena neodoljivim video spotom koji potpisuje redatelj i fotograf Benjamin Strike, a produkcijsku palicu je ovoga puta preuzela Nina Mia Čikeš.

Inspiracija za spot bio je kultni SF film Ridleyja Scotta Blade Runner, a njegovoj atraktivnosti uvelike pridonose i posebno kreirani specijalni efekti.

Tara Thaller

Priča koja se razvila iz jedne pjesme

Zanimljivo, inspiraciju za Otetu Tara je pronašla slušajući pjesmu Toxic Britney Spears koja ju je navela na razmišljanje o odnosima u kojima je ljubav postala ovisnost, ali iz njih ne želimo izaći. Shodno tome, zanimalo nas je tko su joj glazbeni uzori, a mlada pjevačica nam je kazala sljedeće:

“Kada kažem uzor, mislim na ljude u profesiji koje cijenim, a to su Nika Turković kao kantautorica i osvježenje na našoj sceni, regionalno to bi bila Sara Jo pogotovo kada je u pitanju scenski nastup.”

Tara Thaller

Ostvarena dugogodišnja želja

Svoje izvanredne vokalne sposobnosti Tara Thaller široj je javnosti pokazala u showu Zvijezde pjevaju u kojem je 2019. godine pobijedila u paru s mentorom Dinom Jelusićem. Premda je postigla zapažen uspjeh, spomenuta emisija joj nije bila poticaj da se okuša u pjevačkoj karijeri. “To je nešto što sam negdje u dubini oduvijek htjela, samo mi je trebalo vremena da budem spremna donijeti tu odluku“, istaknula je.

U našem razgovoru Tara nam je otkrila i kako je sa svojim timom već započela rad na novim pjesmama te nam je dala naslutiti kako je ovo uistinu tek početak. “Čime god da se bavim želim dati sto posto od sebe tako da apsolutno možete očekivati još”, napomenula je.

Tara Thaller

Sudjelovanje u posebnom filmskom projektu

Ipak, zaokret u pjevačke vode ne znači nužno i rastanak s onim glumačkima. Štoviše, uskoro će premijeru doživjeti projekt u kojem je spremno pokazala svu raskoš svog talenta. Riječ je o prvom hrvatskom dugometražnom 3D crtići Cvrčak i Mrvica, koji u kina dolazi početkom prosinca. O sudjelovanju u ovom vrlo posebnom projektu Tara nam je kazala sljedeće:

“Priča se temelji na basni Cvrčak i mrav, a meni se posebno sviđa što šalje poruku da budemo svoji, da se gradimo izvan okvira društvenih očekivanja. Imam veliku obitelj i jedva čekam sa braćom i sestrama podijeliti ovaj projekt.”

Tara Thaller

Radi ono u čemu istinski uživa

Tara će vas na prvu osvojiti svojim šarmom i talentom te vjerujemo kako je to tek jedan u nizu sjajnih projekta koji je očekuju u skoroj budućnosti. Ipak, ona u svojim očekivanjima ostaje vrlo realna. “Nemam određene ciljeve zato što svijet tako i ne funkcionira. Mislim da trebam nastaviti raditi na sebi, vidjeti kakve se prilike pružaju, ostalo će život kreirati sam“, otkrila nam je.

Za kraj razgovorna napomenula nam je kako joj je najbitnije da provodi vrijeme s ljudima koje voli te da se bavi onime što voli i u čemu uživa. A vi u njezinoj novoj pjesmi uživati možete na svim streaming servisima.

Zahvaljujemo Luta Coffee Shopu na ustupljenoj lokaciji. 

Zahvaljujemo Ivan Pervan za PRIMEvision salon i Twinset brend.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori