Talijanski filmovi u kojima uživamo ovog vrućeg vikenda!

Talijanski filmovi u kojima uživamo
ovog vrućeg vikenda!

Io sono l'amore

Io sono l’amore

Talijanski filmovi

Ima nešto posebno u talijanskim filmovima, njihovim odnosima, ljubavima, hrani, glazbi… svemu što nas okružuje. Donosimo izbor od nekoliko talijanski filmova, koje jednostavno morate gledati, makar iznova i iznova, jer ćete se instantno zaljubiti u tu talijansku ljepotu.

Io sono l’amore

Io sono l’amore je talijanski film u kojemu pratimo Emmu koja je napustila Rusiju kako bi živjela sa svojim mužem u Italiji. Sada su snažan društveni bračni par u Italiji, Emma je ugledna žena, majka troje djece, no osjeća da joj nešto nedostaje u životu. Jednog dana talentirani chef Antonio zaškaklja njezinu maštu i sve se promijeni… Film je prvenstveno prekrasan vizualno, scenografija je divna, kostimi savršeni, i u kombinaciji s aurom talijanske lakoće postojanja ovo je film u kojem ćete naprosto uživati…

Io sono l'amore

Io sono l’amore

Il giardino dei Finzi Contini

Film snimljen 1970. godine donosi radnju smještenu u 30-e godine prošlog stoljeća koja prati židovsku obitelj Finzi-Contini. Klasik je ovo talijanske kinematografije, koji je odnio i Oscara za najbolji strani film. Scenarij i režiju potpisuje kultni režiser Vittorio De Sica.

Il giardino dei Finzi Contini

Il giardino dei Finzi Contini

Divorzio all’italiana

Film koji je također odnio Oscara za scenarij, a bio je nominiran još za režiju i najbolju mušku ulogu (Marcello Mastroianni). Film je uz ove nagrade još odnio 12 prestižnih nagrada i 9 nominacija. Kultni je to film s legendarnim glumcem Marcellom Mastroiannijem i ako ga do sada niste još pogledali, krajnje je vrijeme da ispravite grešku.

Divorzio all'italiana

Divorzio all’italiana

Divorzio all'italiana

Divorzio all’italiana

La vita e bella

La vita e bella je izvrstan film slavnoga talijanskoga redatelja, scenarista i glumca Roberta Benignija (poznatog po brojnim komedijama poput Pinocchija i Tigra i snijega te kao čestoga glumca redatelja Jima Jarmuscha). Ljupka je to i tužna priča o sudbini talijanske židovske obitelji koja, nakon što završi u logoru, ne izgubi nadu u slobodu i prestanak rata… Film je osvojio čak tri Oscara (u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, za najbolju mušku ulogu i najbolju glazbu), a bio je nominiran u još četiri kategorije.

La vita e bella

La vita e bella

Il Postino

Ova nezaboravna romantična komedija izmamit će osmijehe i dokazati da ničije srce nije neosvojivo. Film je nagrađen Oscarom za najbolju glazbu dok je glavni glumac, Massimo Troisi, koji je preminuo dvanaest sati nakon završetka snimanja, posthumno nominiran za Oscara u kategoriji najbolje glavne muške uloge.

Il Postino

Il Postino

Malena

Radnja filma smještena je u Castelcutu, malo selo na Siciliji u koje 1941. godine dolazi Malena (Monica Bellucci), prekrasna i neodoljiva žena koja ubrzo postaje erotska opsesija svih mjesnih tinejdžera. Oskarovac (Cinema Paradiso) Giuseppe Tornatore snimio je Malenu prema priči talijanskog pisca Luciana Vincenzonija. Glazbu za film pisao je Ennio Morricone, majstor filmske glazbe s preko 500 filmova u svojoj filmografiji, podcrtavši mekanu fotografiju žućkastih tonova Lajosa Koltaia (Oscar za Mephista), što je rezultiralo nostalgičnom atmosferom u filmu. U glavnoj ulozi je M. Bellucci koja osim svojom lijepom pojavom plijeni i dojmljivom neverbalnom glumom.

Malena

La grande bellezza

65-godišnji Jep imućni je bon vivant koji se još od mladosti nije okušao u svojem spisateljskom talentu. Film Paola Sorrentina predstavlja moćnu i evokativnu priču o hedonizmu i izgubljenoj ljubavi, ali i izniman portret današnjeg Rima, gdje je život svojevrsni performans, a grad njegova pozornica.

La grande bellezza

La grande bellezza

Perfetti sconosciuti

Potpuni stranci je film gdje ništa nije onako kako se čini, gdje svatko može izreći vlastita iskustva, utvrditi i priznati dobro i zlo, ispravno i neispravno, razgovarati o tajnom životu, ili o onome o čemu ne želimo ili ne možemo razgovarati. Sedmero dugogodišnjih prijatelja okuplja se na večeri. Kad odluče međusobno podijeliti sadržaje svojih sms poruka, e-mailova i telefonskih poziva, mnoge otkrivene tajne ozbiljno narušavaju dotadašnju ravnotežu.

Perfetti sconosciuti

Perfetti sconosciuti

Perfetti sconosciuti

Perfetti sconosciuti

Učitati još
Zatvori