Što raditi u Zagrebu ovaj vikend? Donosimo pregled događanja na otvorenom

Što raditi u Zagrebu ovaj vikend? Donosimo
pregled događanja na otvorenom

Vikend pred nama mogao bi biti promjenjiv ali svejedno i dalje vruć. Najbolje bi bilo rashladiti se hladnim pićem i uživati u dobrom koncertu, izložbi ili radionici. Napravili smo popis onih događanja za koja ne morate brinuti da ćete biti u doticaju s puno ljudi a opet imati osjećaj da ste na odmoru.

Močvarna aura: Međunarodni dan beskućnih životinja

Ove subote od 15 sati dođite na terasu kluba Močvara gdje se obilježava Međunarodni dan beskućnih životinja. Međunarodni dan beskućnih životinja pokrenula je organizacija International Society for Animal Rights 1992. godine, a cilj dana je proširiti svijest o nekontroliranom porastu broja napuštenih životinja na svijetu, čemu doprinosi dezinformiranost i needuciranost opće populacije. Treće subote u mjesecu kolovozu podizanje svijesti o ovom rastućem problemu obilježava se u više od 50 država svijeta na 6 kontinenata. Hrvatska također sudjeluje u obilježavanju ovog međunarodnog dana i to s cjelodnevnim programom u sklopu Močvarnog dnevnog boravka.

Relaksession uz Ivana Grobenskog, Muzej prekinutih veza

Sanjate o Jadranu? Ekipa iz Muzeja prekinutih veza odlučila je pretvoriti svoj gornjogradski ugao u zeleni otok ispunjen ljetnim vibrama. Pridružite se i uživajte u opuštajućoj atmosferi, osvježavajućim pićima, ljubavnim pričama i živoj glazbi. Večeras od 20 sati na terasi muzeja uživat ćemo uz glazbu Ivana Grobenskog, koja će pomoći da, barem na trenutak — ali i dalje odgovorno, stavimo na stranu sva nelijepa iznenađenja koja nam je ova godina priredila. Okupljanje je u 19:00 h na terasi Brokenships Cafea.

Iza Zgrade, street art projekt

Iza zgrade je street art projekt koji se održava sutra i prekosutra u dvorištu zgrade Kneza Mislava 13. Stvaraš? Konzumiraš? Umjetnost nas sve spaja. Kada kreativnost proradi granica nema niti djelima ima kraja… Dođi i zabavi se, pritom podrži Amazing Zagreb i umjetnike koji će nas počastiti svojim izvedbama. Cool Event Za Vruće Ljeto iza kojeg se krije ocrtavanje prvog po redu cijelog dvorišta graffitima. Više o projektu pročitajte ovdje.

BBQ Hot Yard u Vintage Industrial Baru

Ove subote u omiljenom zagrebačkom klubu s jednom od najljepših dvorišnih terasa Vintage Industrial Baru, održava se BBQ Hot Yard. Ljeto je idealno vrijeme za roštiljanje, a to je i jedan od omiljenih načina druženja. Osim što fino jedemo i pijemo, to zahtjeva i poprilično puno posla. Zato se ove subote nemojte previše opterećivati i umarati, već navratite u najljepši zagrebački vrt, onaj Vintage Industrial Bara. Ondje možete uživati u vrhunskoj klopi koju za vas radi ekipa iz Spicy Daysa. Točnije, dovode Davora Šuškovića (Davor’s Quadrillage), neokrunjenog kralja hrvatskog roštilja i majstora dima te svega povezanog s mesom.

Foto: Facebook, Unsplash

Učitati još
Zatvori