Stipan Tadić ilustrirao knjigu o Ivanu Meštroviću

Stipan Tadić ilustrirao knjigu o
Ivanu Meštroviću

1

Genijalna knjiga o Ivanu Meštroviću s ilustracijama Stipana Tadića

Što Ivan Meštrović i Stipan Tadić imaju zajedničko? Možda do sada i nisu imali mnogo toga zajedničko, osim da su hrvatski umjetnici, svaki u svom vremenu, no mladi umjetnik Stipan Tadić realizirao je knjigu s četrnaest ilustracija koja donosi život velikog hrvatskog umjetnika u slikama.

Prva je to Stipanova naručena knjiga ilustracija, izdanje knjige potpisuju Muzeji Ivana Meštrovića. Ilustracije prate tekst koji potpisuje Maja Šeparović, viša kustosica u Galeriji Meštrović u Splitu. Knjige u ovoj ediciji namijenjene su svim osobama, posebice onima koji imaju intelektualne poteškoće s čitanjem i razumijevanjem, koji traže jednostavan sadržaj i osnovne informacije o temi, kao i osobama koje ne poznaju dobro hrvatski jezik. Publikacija je pisana na jednostavan i lako razumljiv način i bogato je ilustrirana. Zadovoljava europske standarde za izradu lako razumljivih informacija i pravila Inclusion Europe – europske udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji.

Kroz naredne godine planirano je tiskanje 10 ilustriranih knjiga o Ivanu Meštroviću koje će pratiti najvažnije periode njegova života.  Knjiga je dostupna za kupnju u muzejima Ivana Meštrovića – u Galeriji Meštrović u Splitu te u Atelijeru Meštrović u Zagrebu. Za sve dodatne informacije posjetite mestrovic.hr, dok rad Stipana Tadića možete pratiti putem stipantadic32.blogspot.hr.

2 3 4 5 6 7 8 11 14

Učitati još
Zatvori