Spasimo kulturu: Uključite se u kampanju “Podrži Kulturni centar Mesnička”

Spasimo kulturu: Uključite se u kampanju “Podrži Kulturni centar Mesnička”

Kulturni centar Mesnička jedno je od najvažnijih mjesta u gradu koje slavi i promiče kulturu. Kao i mnoga druga takva mjesta u gradu i ovo je pretrpjelo teške posljedice koje je svjetska pandemija ostavila na kulturu općenito. Entuzijastična i vrijedna ekipa dugo je promišljala i odlučili su napraviti kampanju “Podrži KCM” kojoj je cilj lansirati ovaj klub u digitalno doba. Svatko od nas može se uključiti.

Kulturna oaza u srcu Zagreba

KCM se u samo tri godine prometnuo u pravu malu kulturnu oazu u samom srcu Zagreba. Od koncerata, izložbi, predavanja, slušaonica, buvljaka do običnih dugih filozofskih razgovora uz omiljeno piće – svi su voljeli navratiti u Mesničku. “Kod nas ste slušali jazz ili posjetili kung-fu tečaj. Plesali na techno ili pogali na pank. Tiho solirali uz bijelo vino ili se nadglasavali s likom za šankom. Volimo bendove bez sluha s vjernom publikom. Volimo izvođače apsolutnog sluha bez ikakve publike. Super nam je kad dođeš i okreneš rundu za čitav klub. Super nam je da piješ jednu kavu šest sati dok uživaš u nekom čudnom bendu,” kažu iz KCM-a. U tri godine postojanja napravili su preko 1000 događaja, stvorili mjesto u Zgrebu koje je centar kulture – visoke i niske, popularne i avangardne, amaterske i profesionalne. Ovdje su svi bili dobrodošli, a taman kad se sve uigralo i oni su kao i mnogi drugi morali zatvoriti svoja vrata. “Izgubili smo desetke zaposlenika. Stotine muzičara i umjetnika izgubilo je mjesto za program. Tisuće Zagrepčana izgubilo je mogućnost uživanja u kulturi. Bilo je jako teško. Ali nismo se predali.”

Podrži KCM

Složili su kampanju kojoj je cilj donijeti dašak dobrobiti, kako za posjetitelje i umjetnike, tako i za sve one koji razumiju njihov dosadašnji trud u kulturi, a naravno i za sam klub i njegove buduće planove i programe. Vizual kampanje radili su im odlični Artplakata čiji rad redovito pratimo, a plan i cilj kampanje je sljedeći:

“Nabavit ćemo najbolji sistem za audio / video snimanje i prijenos podataka. Lansirat ćemo KCM u digitalno doba. Prenosit ćemo koncerte, predavanja, radionice. Lansirat ćemo KCM radio. Organizirat ćemo online edukacije s muzičarima. Ništa nas više u budućnosti neće odvojiti od naših izvođača i naše publike. Otvorit ćemo vrata i dati podršku svima onima koji godinu dana nisu svirali, stvarali, nastupali. Napravit ćemo Festival otvaranja čim to bude moguće. Tada ćete svakodnevno moći uživo uživati u svim onim izvođačima koje niste vidjeli godinu dana. I više. Pretvorit ćemo KCM u klub koji je još više povezan s vjernim posjetiteljima. Uvest ćemo poseban program rezerviran za sve one kojima je KCM nezaobilazno mjesto u gradu. Za ostvarenje svega ovoga potrebna nam je vaša pomoć. Uz sve vas s kojima smo sve ove godine svirali, pjevali, educirali se, pili, jeli, upoznavali se – sve je moguće. Ako nas odlučite podržati – pripremili smo za vas brojne nagrade. Sigurni smo da će se naći nešto za svačiji ukus.”

Kako se uključiti i sve detalje o kampanji potražite na ovom linku.

Učitati još
Zatvori