Omiljena skandinavska serija Skam uskoro dobiva svoje francusko izdanje

Omiljena skandinavska serija Skam uskoro
dobiva svoje francusko izdanje

Skam

Uz uvijek popularne američke i britanske serije, realnije i mračnije skandinavske drame neočekivano su se istaknule kao novi TV trend koji je donio osvježenje i prikovao nas uz male ekrane. Nakon desetak godina vladavine skandinavskih serija s noir predznakom, 2015. godine na skandinavskim i svjetskim malim ekranima pojavila se nova serija koja je iznenadila i oduševila mnoge. Bitno drugačiji od očekivanog skandinavskog formata, Skam je tinejdžerska serija koja je, iako po mnogočemu slična drugim tinejdžarskim serijama, serija Skam već je u prvoj epizodi ponudila novi i drugačiji pristup klasičnim i uvijek popularnim tinejdžerskim temama. Nakon četiri uspješne sezone, Skam je istovremeno došao do svojeg kraja i dosegnuo vrhunac svoje svjetske popularnosti.

FRANCUSKA VERZIJA SERIJE SKAM

Popularnost serije Skam izazvala je interes brojnih televizijskih kuća i producenata koji su prepoznali njezin drugačiji i iskreniji pristup popularnom formatu tinejdžerske serije. Nakon kazališne predstave Skam izvedene u Danskoj i najave njezine američke varijante koja i nije oduševila mnogobrojne fanove Skama, posljednje vijesti iz Francuske donose glasine i o njezinoj francuskoj varijanti.

Skam

Iako vijest o francuskom Skamu nije službeno potvrđena, alloncine.fr prenosi da se francuski Skam priprema već mjesecima u tajnosti i uskoro kreće u fazu biranja glumaca i snimanja. Prve dvije sezone snimat će se u Parizu u listopadu i rujnu, dok snimanje treće i četvrte sezone najavljeno za 2018. godinu. Iza francuskog remakea nalazi se televizijska kuća France 4. Za razliku od vijesti o američkoj verziji, glasina o francuskom remakeu naišla je na pozitivne reakcije fanova serije.

Skam

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori