Self help knjige koje nisu self help knjige

Self help knjige koje nisu self help knjige

Self help knjige koje to nisu

Bombardirani sa svih mogućih strana, često već i zaziremo od termina self help. On podrazumijeva žanr u kojemu nailazimo na djela, bilo knjige, motivacijske filmove, seminare i videe, koji na pomalo dosadan i skoro pa isti način pristupaju skoro svakom problemu u životu. Ako ste osoba koja više ne može čuti, vidjeti ili pročitati mantru misli pozitivno, onda su ove knjige za vas. Da se razumijemo – da, radi se o djelima koji će vas usmjeriti ka takvom razmišljanju, jer ništa dobro nikada nije iz negativnosti izašlo, no na jedan realniji i više praktičan način.

The Universe Has Your Back: Transform Fear to Faith, Gabrielle Bernstein

Knjiga koja potiče, budi motivaciju i vraća vjeru u sagledavanje veće slike života. knjiga je namijenjena modernom čitatelju koji želi uspostaviti vezu s autentičnim dijelovima života, a na kraju i sobom.

The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business, Charles Duhigg

Knjigu je napisao istraživački novinar New York Times te koji na jedan jako zanimljiv način donosi rješenje kako naše dnevne navike utječu na našu svakodnevicu i trošenje vremena. Knjiga donosi poticaj i instrukcije kako napraviti pozitivan pomak u ukorijenjenim navikama, kojih možda nismo niti svjesni, a čine nam loše.

The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing, Marie Kondo

Knjigu smo već spominjali, no zavrjeđuje da ju opet stavimo na popis. Ona donosi savijete kako očistiti dom, no i svoj emotivan život. Bilo da želite raščistiti prostor, dom od sveopće zakrčenosti ili se želite emotivno očistiti – ovo je knjiga koju trebate pročitati.

Lean In, Sheryl Sandberg

Autorica je 2010. održala jedan od najpopularnijih TED govora koju ju je motivirao na pisanje ove knjige. Zagovornik je jakih i snažnih žena u poslovnom okruženju, a ovom knjigom pomoći će vam ostvariti takvu sebe.

The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life, Mark Manson

Brza, jednostavna, direktna knjiga koje će točno to postići i kod vas. Ako ste preopterećeni i imate osjećaj da vas okolina cijedi te da vam je potreban odmak od ljudi i toksičnih situacija – ovo je knjiga za vas. Pročitat ćete ju u dahu, no neke rečenice će se upržiti zauvijek. I kada je to najpotrebnije, odmah će vam i zazvoniti. Garantirano.

The Happiness Project, Gretchen Rubin

Kako pronaći sreću, posebno u svakodnevnim situacijama i životu, naučit će vas ova knjiga. Autorica dijeli svoje osobno iskustvo, iz prve ruke. Njezino autentično pismo pomoći će vam ostvariti sreću, i to na prilično prirodan način.

Divorce Demystified, Henry S. Gornbein

Knjiga koja se bavi možda najstresnijom situacijom u životu, uz ostale gubitke, nema recepta za uspješno rješavanje takvih situacija, no donosi mnogo praktičnih savjeta koje će vam olakšati taj bolan i nekima dugotrajan proces.

A post shared by PlainGoodMix (@plaingoodmix) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori