Romantični filmovi čiji nastavak želimo vidjeti

Romantični filmovi čiji
nastavak želimo vidjeti

'When Harry Met Sally'

‘When Harry Met Sally’

Ponekad se pitamo što se desilo s najdražim nam filmskim likovima i pričama. Neki svojim krajevima nagovješćuju nastavak radnje, prepuštajući ju gledateljima i publici na kreiranje. No, isto tako, za neke znamo i osjećamo da bi svojim nastavcima oduševili fanove. ‘Red Nose Actually’ nastavak je kultnog ‘Love Actually’ koji nas je instantno raznježio i donio odgovore što se desilo s omiljenim nam likovima. Nastavljajući maštariju donosimo popis filmova čije nastavke bi rado gledali, a isto tako podjećamo na ponovno gledanje ovih kultnih romantičnih komedija.

‘When Harry Met Sally’ film je iz 1989. godine, vječni romantični klasik koji se bavi pitanjem može li prijateljstvo opstati nakon jedne ljubavne noći. Priča prati Harryja Burnsa (Crystal) koja kad upozna Sally Albright (Ryan) razvije snažan odnos, prijateljstvo. Harry čvrsto odlučuje da neće dopustiti da privlačnost koju osjeća prema Sally uništi njihov odnos. No, kada jedna večer slabosti završi paničnim jutrom postavlja se to vječno pitanje može li simpatičan par izbjeći ostvarenje Harryevih strahova te mogu li ostati prijatelji ili priznati si da su možda savršeni jedno za drugo?

when-harry-met-sally-2

Svakako bismo htjeli vidjeti nastavak legendarnog filma ‘The Holiday’ kod nas prevedenog naslova Ljubav i praznici, genijalne Nancy Meyers. Majstorica za romantične radnje, sudbonosne susrete i jednih od najljepših filmskih interijera ikad, u ovom filmu donosi radnju o dvije žene koje zamijene domove i zemlje te se zaljube u lokalne muškarce. Kate Winslet, Cameron Diaz i Jude law odlični su u filmu, a pravo je i ugodno iznenađenje glumačka izvedba Jacka Blacka.

Igra sudbine (‘Serendipidy’) iz 2001. film je s John Cusakom i Kate Beckinsale, a donosi romantičnu priču o paru koji se ponovno sreće godinama nakon njihovog prvog susreta, uvjereni da trebaju završiti zajedno…

zgodna žena 3

‘Pretty Woman’

‘Pretty Woman’ film je koji je lansirao Juliju Roberts u zvjezdanu orbitu pomalo je bajkovita priča o prostitutki i biznismenu, dvoje ljudi iz potpuno različitih svjetova koji pronalaze ono nešto što bi ih moglo usmjeriti u istom pravcu. Richard Gere je Edward Lewis, bezkompromisni poslovni čovjek čija je specijalnost preuzimanje tvrtki te njihovo cjepkanje i daljnja prodaja. U sklopu najnovijeg zadatka putuje u Los Angeles te se odlučuje opustiti u društvu prostituke. Na njegov poziv odgovara mlada i lijepa Vivian Ward (Julia Roberts) koja mu se vrlo brzo svidi te ju poziva da provedu zajedno cijeli tjedan. Ipak ne bi bilo u redu da se čovjek poput njega na fancy banketima pojavljuje sam. Kemija između Edwarda i Vivian vidljiva je već nakon prve noći što ih ponuka na preispitivanje njihove za sada poslovne suradnje.

hugh-grant-notting-hill-2

‘Nothing Hill’

Prekrasna Julia Roberts i smušeni Hugh Grant u šarmantnoj romantičnoj komediji ‘Nothing Hill’ koja jednostavno otapa srca. Ona je svjetski poznata glumica, on vlasnik knjižare s luckastim cimerom i grupom najboljih prijatelja. I sve se zbiva u Londonu, najviše na poznatoj ulici Portobello.

nothing hill 2

‘Nothing Hill’

‘My Best Friend’s Wedding’ je američka romantična komedija snimljena 1997.  s Juliom Roberts u glavnoj ulozi. Julia Roberts je za ovu ulogu bila nominirana za Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu, a Rupert Everet za Zlatni globus i Nagradu BAFTA za najboljeg glumca u sporednoj ulozi. Ovaj film se nalazi na četrnaestom mjestu na listi komercijalno najuspješnijih romantičnih komedija svih vremena čiji nastavak bi, vjerujemo ama baš svi voljeli pogledati…

my best friend's wedding

‘My Best Friend’s Wedding’

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori