Upoznajte osobu koja stoji iza najljepših filmskih interijera

somethings-gotta-give-4

‘Ljubav nema pravila’

Jedna od najuspješnijih producentica, scenaristica i režiserki Hollywooda, Nancy Meyers, uvijek je oduševljavala publiku svojim filmskim uspješnicama – ‘Ljubav i praznici’, ‘Pripravnik’, ‘Ljubav nema pravila’, ‘Zamka za roditelje’, ‘Previše je složeno’ i ‘Što žene vole’. Odreda romantične drame, komedije donijele su neka od najboljih i najupečatljivijih glumačkih ostvarenja glumaca Meryl Streep, Aleca Baldwina, Helen Hunt, Mela Gibsona, Cameron Diaz i mnogih drugih glumaca i glumica.

somethings-gotta-give-6

‘Ljubav nema pravila’

Ova producentica, scenaristica i režiserka, osim što potpisuje neke od najboljih ‘feel good’ filmova, i sama zna uživati u životu – poznat je njezin citat ‘I like to eat meals I will remember. Otherwise, what’s the point?’ (Volim jesti jela kojih ću se sjećati. Inače, čemu smisao?) tako da, iako ju, uz Noru Ephron, publika vidi kao vladaricu romantičnih komedija, ona ostvaruje filmove koji naizgled donose lagane teme, no promotrivši ih detaljnije svaki gledatelj uočit će pametnu radnju, i taj nenametljiv i diskretan utjecaj na sve ono što nas okružuje i što sami volimo – od glazbe, hrane, umjetnosti pa i unutrašnjeg uređenja s produkt dizajnom.

somethings-gotta-give-1

‘Ljubav nema pravila’

Potonje nam je privuklo pažnju te smo izdvojili nekoliko interijera njezinih filmova koji će vas možda inspirirati da i u svoj dom unesete malo filmske priče i te romantične atmosfere. Još ako je to dizajn iz vašeg omiljenog filma – tim bolje!

intern

Pripravnik

Film Ljubav nema pravila pamtit ćemo po odličnoj glumi Jacka Nicholsona, Diane Keaton i Keanu Reevesa, no isto tako je svaki kadar filma odlična dizajnerska kulisa, bilo da se radnja odvija u unutrašnjem prostoru ili recimo, francuskom caféu. Dominantna boja ovog filma je bijela, no u kombinaciji s punim drvom i pokojim crnim ili prugastim akcentom još više dolazi do izražaja. Posve je oduševila kuhinja doma lika koji je glumila Diana Keaton. Velika, prostrana, bijela, no masivna, san je svakoga tko voli tradicionalniji izgled, no izveden na moderniji način. Svakako treba spomenuti i fantastične masivne sofe i krevete koji se provlače kroz sve interijere filma, naravno u bijeloj boji!

intern-1

‘Pripravnik’

Pripravnik je film koji donosi odličnu i ponešto neobičnu radnju o ‘starijem pripravniku’ Robertu DeNiru koji se zapošljava kod mlađe Anne Hathaway. Film je izuzetnog ‘feel good’ karaktera, a prostori koji se pojavljuju u filmu naprosto oduševljavaju!

intern-2

‘Pripravnik’

Mnogo otvorenog i prostranog prostora s kombinacijom drvenih i čeličnih detalja daju jednu topliju varijantu industrijskog modernog dizajna, radi li se o poslovnom ili privatnom prostoru. Visoki stropovi, ogoljeli zidovi do cigle, naglašeni industrijski elementi gradnje te takvi isti detalji u vidu rasvjete i dekorativnih elemenata daju svakom takvo prostoru jednu prisnu notu.

intern-3

‘Pripravnik’

Kako se dizajn interijera pa samim time i scenografije razvijao tijekom vremena očigledno je u razmaku od filma Ljubav i praznici pa do, npr. spomenutog Propravnika. Film Ljubav i praznici, iz 2006. godine, pratio je ondašnje trendove koji su vladali u Europi, a najviše u Velikoj Britaniji gdje se film i snimao. Jude Law, Kate Winslet, Cameron Diaz i Jack Black nose radnju filma, a u njihovim pozadinama izmjenjuju se prekrasni detalji koji se upravo vraćaju u modu.

intern-4

‘Pripravnik’

Pliš ove sezone vlada garderobama, no i interijerima! Kultni je plavi plišasti otoman iz posljednjeg spomenutog filma, a vječni stil engleskih ruralnih koliba, sada se smatra jednim od klasičnih načina uređenja interijera na ladanju i odlična je inspiracija za uređenje vikendice na planini ili u šumovitom krajoliku.

ljubav-i-praznici-1

‘Ljubav i praznici’

Foto: Screenshot, Ljubav i praznici, Pripravnik, Ljubav nema pravila

Komentari