Putujući kazališni festival ove godine je još veći

Putujući kazališni festival ove
godine je još veći

gfuk post 3

Ovog će travnja Krapina, ali i Hrvatsko zagorje ponovno živjeti s glumcima i kazališnim predstavama! Kroz tri vikenda u Krapini, te niz gostovanja diljem Zagorja, posjetiteljima 9. Glumačkog festivala u Krapini prikazat će se odabrani dramski naslovi i sjajne izvedbe naših poznatih glumaca.

Od 1. do 17. travnja prikazat će se devet vrhunskih kazališnih priča na dvjema festivalskim pozornicama u Krapini, ali i u 20 dvorana gradova i općina diljem Zagorja. Postavit će se čak 30 izvedbi sjajnih dramskih naslova – od klasične komedije na kajkavskom jeziku kao što je ‘Diogeneš’ do suvremenih monokomedija i satiričnih predstava kao što su ‘Krtice’ i ‘Političar’. Publiku će zabavljati i do suza nasmijavati naši poznati glumci kao što su Peđa Gvozdić, Mladen Čutura, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ljubomir i Jan Kerekeš, Ksenija Pajć i mnogi drugi.

gfuk post 1

Ovogodišnji festival posvećen je Ksaveru Šandoru Gjalskom koji je točno prije 130 godina napisao poznatu zbirku novela ‘Pod starim krovovima’. Ovaj rado prevođen pisac i miljenik kritičara poznat je u povijesti književnosti kao otac hrvatskog poetskog realizma, a bavio se realističkim oslikavanjem cjelokupnog hrvatskog društva. Istaknute su i njegove romantičarski oblikovane ljubavne priče obogaćene nadasve nadahnutim lirskim opisima pejzaža našega zagorskog zavičaja.

gfuk post 4

U sklopu festivala održat će se i promocije knjiga te čitanje, a za dobru atmosferu na festivalu zaslužan će biti Zagorje Brass Quintet, poznati zagorski puhački ansambl koji će prije svake predstave izvoditi teme nadahnute popularnim filmovima, jazzom i zagorskim popijevkama. Detaljan program festivala možete saznati na Facebook stranici.

Učitati još
Zatvori