Prva svjetska selfie izložba

Prva svjetska selfie izložba

CS-21

Galerija Saatchi i Huawei, treći najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, objavili su da će u toj poznatoj londonskoj galeriji zajednički predstaviti izložbu ‘Od selfija do samoizražavanja’. Izložba će naglasiti i sve značajniju ulogu pametnih telefona kao umjetničkog medija za samoizražavanje, a u sklopu ovog projekta Huawei je pokrenuo i suradnju s deset mladih britanskih fotografa kako bi, koristeći najnovije Huaweijeve pametne telefone opremljene dvostrukim kamerama razvijenim u suradnji s Leicom, stvorili nova umjetnička djela.

Obama selfie

Obama selfie

Izložba ‘Od selfija do samoizražavanja’ predstavit će ključna umjetnička djela, od kojih će mnoga biti obogaćena i interaktivnim, digitalnim i sadržajem kreiranim od strane samih korisnika, a uključuju radove različitih autora poput Kutluğa Atamana, Christophera Bakera, Juno Calypso, Tracey Emin, Van Gogha, Mohau Modisakeng, Rembrandta, Cindy Sherman, Gavina Turka te Velazqueza. Uz njihova poznata djela, izložit će se i selfiji koji su u vrlo kratkom razdoblju postali simboli digitalnog doba – od lijepih, smirenih i decentnih do onih potpuno otkačenih, provokativnih i opasnih.

The Honeymoon Suite

The Honeymoon Suite

Partnerstvo Huaweija i galerije Saatchi nastavak je aktivnosti ovog proizvođača pametnih telefona u području umjetnosti, posebno mobilnoj fotografiji, nakon što su prošle godine predstavljeni Huaweijevi uređaji iz P serije koji su, opremljeni vrhunskim dvostrukim kamerama razvijenim u suradnji s legendarnom Leicom, omogućili revolucionarno iskustvo u području fotografije na pametnim telefonima.

Isto tako, uz predstavljanje izložbe, galerija Saatchi i Huawei raspisali su i javni natječaj #SaatchiSelfie, kojim se umjetnici, fotografi i drugi zainteresirani entuzijasti iz svih dijelova svijeta pozivaju da pošalju svoje najzanimljivije selfije. Izbor fotografija bit će predstavljen na izložbi u ožujku, a autori najboljih fotografija, uz vrijedno fotografsko iskustvo, osvojit će i najnoviji Huaweijev pametni telefon.

Autoportret sa zavojem, 1889., Vincent van Gogh

Autoportret sa zavojem, 1889., Vincent van Gogh

Javni natječaj traje od 23. siječnja do 19. ožujka, a pobjednik će biti proglašen na otvorenju izložbe 30. ožujka u Londonu. Više informacija o nagradnom natječaju #SaatchiSelfie i prijave za sudjelovanje možete pronaći na saatchigallery.com, a sve Huawei novosti možete pratiti na huawei.com te Facebook stranici.

Učitati još
Zatvori