Pred nama je novo izdanje Projekta Ilica: U nedjelju se sprema pravi DAR MAR
Pred nama je novo izdanje Projekta Ilica: U nedjelju se sprema pravi DAR MAR

Pred nama je novo izdanje Projekta Ilica: U
nedjelju se sprema pravi DAR MAR

Među popratnim događanjima koje će ovog prosinca održati u sklopu Adventa u Zagrebu jest i zimsko izdanje poznatog uličnog festivala – Projekt Ilica: Q’Art. Ovaj projekt ponovno okuplja razne zagrebačke udruge u festival DAR MAR i ispunjava najdužu ulicu centra grada umjetnošću te pravim blagdanskim humanitarnim karakterom, posvećenom darivanju i pomaganju onima najranjivijima u društvu. Posljednje ovogodišnje izdanje održat će se u nedjelju, 18. prosinca.

projekt ilica
projekt ilica

Projekt Ilica: Q’Art će se od 9:30 do 15:30 održavati od Frankopanske do Krajiške. Zimsko izdanje festivala pod nazivom DAR MAR ponovo će realizirati reviju u suradnji sa Zg Holdingom, ULUPUH-om i Tekstilno tehnološkim fakultetom u kojoj će studenti TTF-a inspirirani ZIMSKIM SNOVIMA pripremiti modele od napuštenih odjevnih predmeta koje smo prikupili u suradnji sa Zagrebačkom Čistoćom i Zg Holdingom. Dio odjeće će biti proslijeđen u organizaciju Humana Nova gdje će se preoblikovati u neke nove predmete koji će također biti predstavljeni kroz reviju, a moći će ih se i kupiti na festivalu zajednice.

projekt ilica

Mladi umjetnici Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu će nam se i ovog puta predstaviti svojim začudnim umjetničkim radovima.
Poseban dio zimskog DAR MAR izdanja festivala bit će darivanje naših posjetitelja u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb i humanitarnim udrugama koje su dio tog programa, odnosno posjetitelje ćemo potaknuti da obiđu sve humanitarne udruge koje izlažu na Ilici i nakon toga dobiju svoj poklon.

projekt ilica

Glazba će ovog puta putovati Ilicom u najrazličitijim formama od jazz glazbe koju će nam osim naših stalnih izvođača izvoditi i liječnički jazz big bend. I ovog puta ćemo imati bendove koji traže svoju publiku, dok će na Britancu biti poseban glazbeni doživljaj u južno američkim ritmovima inspiriran najvećom argentinskom pjevačicom Mercedes Sosom. Sve nove informacije možete pratiti ovdje.

Učitati još
Zatvori