Zagreb je napokon živnuo – evo što ćemo raditi ovog vikenda

Zagreb je napokon živnuo – evo
što ćemo raditi ovog vikenda

Prvi pravi ljetni vikend u Zagrebu je pred nama stoga smo izdvojili neka od najzanimljivijih događanja.

Booksa u parku

Do 18. srpnja u Martićevoj 14 D. točnije u parku ispred Bookse, moći ćemo uživati u svakodnevnim događanjima. Koncerti, predavanja, book buvljaci – Booksa je izašla na ulicu što je definitivno znak da je ljeto u Zagrebu startalo. Škrabica, program koji je pokrenuo Ante, Booksin prijatelj, suradnik, susjed – kako stoji u najavi, danas ugošćuje Saru Renar. Detalji o događaju su ovdje. Nedjelja je rezervirana za predavanje o zagrebačkim parkovima i vrtovima. Kratki pregled povijesti vrtova i parkova Zagreba dotaknut će se ne samo onih najstarijih, najvećih, najmodernijih, najboljih, privatnih i javnih, već i onih budućih. Tijekom predavanja predviđena je i kratka šetnja iza ugla, odnosno, posjet jednom budućem parku koji karakterizira kaskadno oblikovanje.

Boutique Art Fair Nesvrstani

Treće izdanje Boutique Art Fair-a NESVRSTANI startalo je jučer i traje do nedjelje. Pod Laubinim krovom smjestila se jedinstvena ponuda 12 galerija i 20 samostalnih umjetnika. Od 18 sati, gradski umjetnik NEBITNO predstavit će svoju knjigu Glavu gore. Predstavljanje knjige odvijat će se u duhu njegovih grafita. Bit će kratko, neobično, pomalo apsurdno i sasvim otvoreno na ironiju i autoironiju.

MINI SHOW OFF, After Job Party

Na dobro znanoj lokaciji u Medulićevoj 6, vraća se Mini Show Off ekipa. Do 20 sati možete razgledati aktualnu ponudu domaćih brendova koji su nam već dobro poznati ali i nekih novih dizajnerskih lica na sceni. Tko izlaže i što ćete moći kupiti provjerite ovdje.

Revija europskog filma 2020.

Od 20. lipnja do 1. srpnja 2020., prigodom obilježavanja sedme godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji, održat će se 7. Revija europskog filma na tri zagrebačke lokacije. Prvi tjedan projekcije se odvijaju na Ljetnoj pozornici Tuškanac s početkom u 21.30., potom od 27. do 29. lipnja u KIC-u i konačno od 30. lipnja do 1. srpnja u Kinu Metropolis MSU. Bit će prikazano 14 najpopularnijih europskih filmova iz repertoara Kina Metropolis. Detaljnije ovdje.

Otvorenje Art parka

Nakon što su nedavno na zagrebačkoj Opatovini oživjeli na stotine metara zidova pretvorivši ih u mala umjetnička djela, organizatori Art parka najavljuju novu ljetnu sezonu. Peto izdanje uspješnog umjetničkog projekta vraća se u park Ribnjak koji će ponovno postati jedinstvenom street art galerijom na otvorenome. Produženi vikend u Zagrebu starta danas a detalji o programu su ovdje.

Baš naš festival

Sjećate se najboljih svirki na Gradecu prošlog ljeta? Opuštenih ljetnih večeri u sjajnoj atmosferi uz slasne zalogaje i vrhunske koktele na pozornici, koju krasi stotine šarenih kišobrana i lampica? Baš taj osjećaj i baš taj ugođaj otvorio je i ovu sezonu ljetnih festivala u Zagrebu s najpopularnijim Baš Naš Gourmet&Music festivalom koji je počeo jučer. Plato Gradec s najljepšim pogledom na grad i pozornica smještena na najvišoj točki u gradu oživljavat će staru jezgru grada do 5.srpnja. Danas ćemo čagati na Črnom petku uz Remi, a program za vikend i tjedan pred nama provjerite ovdje.

Nedjelja za film u Boogaloou

Boogaloo bicikl drive-in terasa vam za nadolazeći produženi vikend, točnije u nedjelju, donosi projekciju već sada kultnog filma čitave jedne generacije – Zagrebački ekvinocij! Nakon projekcije druženje se nastavlja uz vrlo popularni klupski trap program “Samo Kaos”. Upad je besplatan do 22:30, nakon čega se naplaćuje ulaz po cijeni od 20 kn. U slučaju lošeg vremena projekcija seli unutra.

Foto: Facebook, PR

Učitati još
Zatvori