Pred nama je 2. dodjela nagrada za strašne žene godine – Fierce Women WoW

Pred nama je 2. dodjela nagrada za strašne žene godine – Fierce Women WoW

fierc-e-womenn_1
Blaženka Kučinac

Portal Voxfeminae.net i društveno poduzeće Fierce Women po drugi put organiziraju dodjelu nagrada za strašne žene godine. Proslava stvaralaštva i postignuća žena održat će se u srijedu, 3. ožujka, s početkom u 19 sati, kada će uživo putem online streaminga biti predstavljeno pet strašnih žena i kolektiva koje su dale značajan doprinos za rodnu ravnopravnost, pravednost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj u proteklom razdoblju.

Dodjela nagrada za strašne žene godine nastavak je na dugogodišnje aktivnosti udruge K-zona, koja kroz portal Voxfeminae.net, Vox Feminae Festival te društvenu igru ‘Fierce Women’ već više od desetljeća radi na istraživanju, bilježenju i širenju znanja o postignućima žena u područjima kulture, politike, ljudskih prava, umjetnosti, znanosti i feminizma.

fierce-womwn_2
Tatjana barat

Na adrese udruge i uredništva portala krajem prošle godine pristigle su prijave za preko 60 iznimnih pojedinki i organizacija koje su dale značajan doprinos borbi za rodnu ravnopravnost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj. Ove prijedloge građanki i građana evaluirao je žiri, kojeg čine zaposlenice udruge i tim stručnih suradnica okupljenih u WoW grupu.

Ovdje se nalazi link za uključenje u program, a dodjela nagrada uživo će se streamati i putem Facebook pagea VoxFeminae.

Učitati još
Zatvori