Osjetite pariški Montmartre u Zagrebu

Osjetite pariški Montmartre u Zagrebu

U organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Turističke zajednice grada Zagreba započinje StrossArt, šesta Gornjogradska likovna kolonija koja se održava svakim danom od 1.6. do 1.9.2015. između 11 i 20 sati na Strossmayerovom šetalištu.

franc3a7oise-hardy-photo-jean-marie-pc3a9rier-montmartre post

Od 11 do 17 možete razgledati radove članova HDLU-a, dok od 17 sati možete sudjelovati u besplatnim likovnim i kreativnim radionicama koje su otvorene za sve. Mnogobrojnim i tematski različitim besplatnim radionicama želi se upoznati posjetitelje s raznim likovnim izričajima i tehnikama, te im pružiti zadovoljstvo stvaranja vlastitog umjetničkog djela uz vodstvo članova HDLU-a. Radionice su besplatne za sve sudionike, kojima je omogućen materijal za radionice te profesionalno vodstvo, a svaki polaznik po završetku radionice može svoj rad ponijeti sa sobom. Radionice su namijenjene svakoj životnoj dobi.

statueofa.g.mato1m.vrdoljak

Osim radionica, svakodnevno se mogu razgledati originalni radovi i članica i članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Po uzoru na pariški Montmartre, neovisno o radionicama i ostalim sadržajima, likovni umjetnici, portretisti, karikaturisti, slikari, crtači, ilustratori, dizajneri i ostali umjetnici na licu mjesta stvaraju svoje radove. Detaljan raspored radionica i ostalih događanja te informacije o izlagačima možete pogledati na stranici projekta strossart.wordpress.com ili na Facebook stranici StrossArt.

montmartre post

Foto: Turistička zajednica grada Zagreba, Facebook

Učitati još
Zatvori