Plesne predstave u veljači

Plesne predstave u veljači

Bouquets from the finest graves

Bouquets from the finest graves

Očekuje nas čak dvanaest plesnih izvedbi u Zagrebačkom plesnom centru u veljači. Osim suvremenih koraka, posjetitelji će moći uživati i u dodatnom programu iz područja plesne umjetnosti – od dječje predstave ‘Pinokio’ koja je na rasporedu 12. i 19. veljače u 11 sati do ‘Plesnih filmskih večeri’ koje će se održati 23. veljače s početkom u 20 sati.

Pinokio

Pinokio

Petak i subotu rezervirajte za autorski intimni rad ‘Bouquets from the finest graves’ Martine Granić i Alde Orlića (DJ Zolium). Rad je baziran na ljubavnoj Instagram poeziji prema Lordu Drakuli. Njegova personifikacija vječne ljubavi govori kako će ona zasigurno doći, bez obzira na vremensku komponentu. Potreba vampira da se vrate u život kad će doživjeti konačno uzbuđenje i smrt je u suprotnosti potrebe ljudi za vječnom mladošću. U tom rascjepu nastaje Instagram poezija koja kasnije biva uprizorena u performans. Doživljaj vampira se kroz povijest mijenja, ali korespondira sa suvremenom pop kulturom.

Sola01

Drakula je čovjek današnjeg doba s kojim se provodi romantično i sadržajima ispunjeno vrijeme. Sve vampirske priče su drugačije, ali sve imaju isti nazivnik: žudnja, bijeg od svakodnevice, borba između dobra i zla, sna i jave, života i smrti. Performans i spomenuta poezija opisuju vjeru u ljubav koja je metaforički već tu: njegova ljubav vampirizira te pobuđuje i nagoni na transformacije ženstvenosti. Plesnu poeziju pogledajte 2. i 3. veljače s početkom u 20 sati.

Propitivanjem granica i njezinih linija bavit će se Mirjana Preis – koreografkinja te autorica plesno-glazbene predstave ‘Mogući koncert / granice’. Ples je vertikalni izraz horizontalne želje legaliziran glazbom, rekao je G. B. Shaw. Na vama je da donesete zaključak 8. i 9. veljače u 20 sati. U režiji Renate Carole Gatice te koreografiji i izvedbi Zrinke Lukčec – Kiko, a kroz refleksiju na opus redatelja Pedra Almodóvara, umjetnice će nastojati odgovoriti na pitanje: Što se događa pomicanjem granica kada Kitsch postaje umjetnička kategorija, suvremena estetska kategorija koja podrazumijeva pretjerivanje, prenaglašenost, jednostavno too much kao bazične elemente izražavanja emocija, senzibiliteta. Izvedba je na rasporedu 10. i 11. veljače u 20 sati.

Sola02

Povedite djecu na ples! Ples im se predstavlja kao umjetnost koja je neraskidivo povezana s glazbom, a kojom se prenose pozitivne poruke – smijeh i radost. Plesno-igrana predstava ‘Pinokio’ bazirana je na plesnom izričaju. Kroz predstavu se provlači nekoliko plesnih i glazbenih stilova, a predstavlja se i glazba koju je skladao Damir Šimunović. Dinamičan i edukativni ‘Pinokio’ namijenjen je djeci od 3 godine pa na dalje.

Blagajna Zagrebačkog plesnog centra (Ilica 10/1) otvorena je za javnost svakog dana od 16 do 20 sati, a vikendom sat vremena prije predstave. Ulaznice možete rezervirati putem e-adrese [email protected] ili kontakt broja 091 487 2563. Novosti pratite putem službene Facebook stranice.

 

Učitati još
Zatvori