Ovoga tjedna vraća se omiljeno zagrebačko događanje Art park

Ovoga tjedna vraća se omiljeno
zagrebačko događanje Art park

Jedan od najljepših zagrebačkih parkova Ribnjak od ovog će tjedna ponovo udomiti umjetnički festival Art park koji će svojim šarolikim programom uveseljavati Zagrepčane cijelo ljeto.

Vraćanje dobrog raspoloženja na ulice

Stvari se polako vraćaju u normalu, barem što se tiče neke opće slike i normalizacije kulturnih i društvenih događanja. I dalje to sve nije kako smo navikli prije epidemije, no organizatorima su sada epidemiološki uvjeti na prvom mjestu i organizacija događaja uvijek se vrti oko toga. Možda ćemo sjediti malo razdvojeno i više paziti na sebe i druge, ali to nikako ne znači da se ne možemo dobro zabaviti. S dolaskom pravih ljetnih temperatura u metropolu, moglo se primijetiti i pozitivno raspoloženje koje vlada na svakom uglu. Kako će vrijeme odmicati tako će događanja biti sve više, a ono Zagrepčanima omiljeno, Art park smješten u srcu Zagreba u parku Ribnjak starta već ovaj tjedan.

Početak programa

Budućnost je stigla i prije nego što smo očekivali, a započinje trodnevnim lansiranjem vesele letjelice Art park 006. U ovogodišnju svemirsku avanturu kreće se iz parka Ribnjak, u petak 11.lipnja, od 16 sati nadalje. Organizatori najavljuju da ponesete svemirsko odijelo i kacigu, ali i ljubimce svih vrsta. Za glazbeni program u vikendu pred nama zaduženi su:

11.6. – Jef Jarunsky & Kuna Kunski
12.6. – koncert La papa & Dj iznenađenja
13.6. – Dj Jogurt

Izložbu koja nas vodi direktno među planet potpisuje je umjetnički kolektiv Jutarnja šetnja, a svemiru u oči pogledat će i umjetnici Dominik Vuković & Ivan Oštarčević. Nezaobilazan je naravno i Ping-pong stol koji je postao svojevrsni zaštitnički znak Art parka.

Zabava u hladu parka Ribnjak

Art park se u posljednjih nekoliko godina prometnuo u omiljeno događanje Zagrepčana i njihovih gostiju upravo zbog svog šarolikog koncepta koji uspješno spaja umjetnički i urbani identitet grada s opuštajućom i ugodnom atmosferom za obitelji s djecom. Prekrasan parkić u centru Zagreba pretvoren je u mjesto svih vrsta umjetnosti, ležernih ljetnih druženja i dobre atmosfere. Tijekom lipnja i srpnja, Art park na Ribnjaku ugošćuje brojne umjetnike iz Hrvatske i svijeta koji, ostavljajući svoj trag, čine ovo mjesto umjetničkom galerijom na otvorenom. Održavaju se i različite radionice za velike i male, projekcije filmova, turniri u ping-pongu, glazbene večeri koje udovoljavaju različitim ukusima, a brojni umjetnički festivali dio svog programa redovito održavaju upravo na zelenim površinama ove gradske oaze koja se nalazi u zagrebačkom parku Ribnjak.

Nakon otvorenja ovoga petka, program će trajati sve do 4. rujna 2021. Manifestacija će se odvijati u skladu s nužnim epidemiološkim mjerama prema odluci Stožera koje su određene do 15. lipnja 2021.

Foto: Ernest Mazarekić, Art park

Učitati još
Zatvori