Ne propustite 12. Zgraf

Ne propustite 12. Zgraf

zgraf-2

Nakon mjeseci priprema, u ponedjeljak 9. siječnja 2017. u Laubi – kući za ljude i umjetnost službeno je otvoreno 12. izdanje Zgrafa!

Izuzev glavne izložbe koja se sastoji od Revije i Teme te Eduzgraf izložbe studentskih radova, izvršna direktorica Zgrafa 12 Morana Matković (s kojom smo povodom izložbe i razgovarali) i kustosica Mihaela Richter najavile su i raspored brojnih popratnih aktivnosti te izložbu švicarskog dizajnerskog studija Peng Peng, dobitnika nagrade Grand Prix 11 koja će se održati u Galeriji ULUPUH od 16. siječnja do 13. veljače 2017.

zgraf-1

Kao i za svako izdanje dosad, Međunarodni žiri odabrat će i dodijeliti 5 nagrada (Zgraf Grand Prix, Zgraf 1, Zgraf 2, Zgraf Welcome i ico-D Excellence Award) i 10 počasnih diploma najboljim radovima predstavljenima na Zgrafu 12. Međunarodni žiri 12. izdanja Zgrafa čine Rick Poynor, Radovan Jenko, Vaughan Oliver, Jianping He i Sanja Rocco. Nagradu Zgraf Excellence – specijalnu počasnu nagradu za skupinu izlagača izvan konkurencije – dodijelit će članovi Selekcijske komisije Zgrafa 12, a AICA Award – nagradu Međunarodnog udruženja likovnih kritičara (AICA) – dodijelit će žiri imenovan od hrvatske podružnice AICA-e u sastavu Sandra Križić Roban, Marko Golub i Boris Greiner.

Dodjela nagrada Zgrafa 12 održat će se u subotu, 14. siječnja 2017. u 20 sati u Laubi – kući za ljude i umjetnost, a sve što bi vas još moglo zanimati pronađite na linku.

Foto: Mario Guček Andromak

Učitati još
Zatvori