Objavljen je datum festivala Graffiti na Gradele 2018.!

Objavljen je datum festivala
Graffiti na Gradele 2018.!

Artez

Međunarodni graffiti festival, Graffiti na Gradele, krenuo je s pripremama za svoje sedmo izdanje u Bolu na Braču, nakon rekordno posjećenog šestog izdanja. Posljednje izdanje festivala bilo je, prema medijima, publici, partnerima i izvođačima, najuspješnije, najzabavnije i najveće do sada, a Bolu je iza sebe ostavilo prekrasne murale cijenjenih svjetskih umjetnika.

Sedmo izdanje najboljeg boutique festivala

Bol na Braču 2018. godine ponovno će ugostiti graffitere i street art umjetnike iz cijele regije i zemalja s ostalih kontinenata i to od 26. do 28. srpnja. Tijekom ovih dana Bol će ponovno postati središnje mjesto okupljanja mladih graffitera, street art umjetnika, dizajnera, glazbenika, DJ-eva, skatera i posjetitelja željnih dobrog programa, opuštene i prijateljske atmosfere te prekrasnih poznatih bolskih plaža i mora.

Bolske fasade postale su platno na koje street art i graffiti umjetnici dolaze pokazati što mogu i znaju sa sprejevima i bojama, pritom ostavljajući Boljanima i svim posjetiteljima otoka jednu sasvim novu perspektivu malog ribarskog i turističkog mjesta na jugu Brača.

Graffiti i street art na Graffiti na Gradele festivalu

I ove godine Bol je dobio svoju dozu šarenila, najbrojnije i najljepše uratke u šest godina održavanja Graffiti na Gradele festivala. Od malog entuzijastičnog projekta polako je rastao, svake godine dolazilo je sve više regionalnih umjetnika, a sada je dorastao i do međunarodne razine. Ove godine bolske zidove uz brojne regionalne umjetnike oslikali su španjolci Sebas Velasco i Inigo Sesma, umjetnik Jace s Reunion otočja u Indijskom oceanu i domaći umjetnici Lunar i Smack 184, a centralni zid, onaj na koji prvi puca pogled s bolske Bijele kuće, od ove godine krasi „Dionysus“, fantastični rad Lonca. Velike i sjajne radove naslikali su i domaći umjetnici Chez 186 i Sarme te Royal, Wuper i Casino, a svi ti radovi bit će jednogodišnja izložba na otvorenome, kao poklon svim mještanima i gostima.

Sebas Velasco i Inigo Sesma

Lonac 1

Organizatori za sedmo izdanje festivala organiziraju još kvalitetniji glazbeni program te niz zabavnih i sportskih aktivnosti, uz nikad bolji popis graffiti i street art umjetnika. Program će i dalje za sve sve posjetitelje ostati u potpunosti besplatan.

Što vas još čeka?

Kako bi vrijeme do vrućeg srpnja prošlo što brže Graffiti na Gradele kolektiv organizirat će niz izložbi, koncerata, oslikavanja murala i graffita i partya, koji kreću već u prosincu i održavat će se diljem Hrvatske. Za sve novodsti pratite nas i Facebook stranicu te Instagram profil najdražeg nam boutique festivala.


Jace, Lunar, Smack_GNG_2017

GNG lounge

Edo Maajka

Dog's Beach

Chez 186 i Sarme

Učitati još
Zatvori