3 filma koja ćemo obavezno gledati u srpnju

3 filma koja ćemo obavezno
gledati u srpnju

Valerijan cover

Valerian

Ljeto donosi pregršt blockbuster filmova, a nova tri filma koja ćemo gledati u CineStar kinima ovog srpnja zadovoljit će one gledatelje kojima je avantura, akcija i napetost razlog zašto treba posjetiti kino.

Planet majmuna: Rat

Sredinom mjeseca, točnije, 13. srpnja u kina dolazi film ‘War for the Planet of the Apes’ tj. ‘Planet majmuna: Rat’. Film donosi uzbudljivu radnju gdje Caesar (Andy Serkis) i njegovi majmuni prisiljeni su na smrtonosni sukob s ljudskom vojskom koju predvodi nemilosrdni Pukovnik (Woody Harrelson). Nakon što majmuni pretrpe goleme gubitke, u Caesaru se probude mračne misli te krene u osvetnički pohod. Nakon što se napokon nađu licem u lice, Caesar i Pukovnik sudjelovat će u epskoj bitci koja će odlučiti o sudbini obiju vrsti, te o budućnosti planeta.

Valerian i grad tisuću planeta

Krajem mjeseca, 27. srpnja, u kina dolazi film ‘Valerian and the City of a Thousand Planets’. Od vizionarskog redatelja fillmova Peti element i Lucy, Luca Bessona, dolazi novi blockbuster Valerian i grad tisuću planeta u kojem će glumiti i planetarno popularna pjevačica Rihanna.

Valerian (Dane DeHaan) i Laureline (Cara Delevingne) su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru. Valerian ima u planu romantičnu vezu sa svojom partnericom Laureline, međutim ona će ga odbiti zbog njegove opsežne prošlosti sa ženama. Pod direktivom Zapovjednika (Clive Owen), Valerian i Laureline su poslani na misiju u međugalaktički grad Alpha, rastuću metropolu koja je sastavljena od tisuću planeta. Alpha ima sedamnaest milijuna stanovnika koji su ujedinili svoje talente, tehnologiju i resurse za dobrobit svih. Međutim, nemaju svi na Alphi iste interese i ciljeve; nevidljive sile će dovesti cijeli grad u veliku opasnost.

Uz Caru Delevingne, Danea DeHaana i Clivea Owena u filmu će glumiti i planetarno popularna pjevačica Rihanna, za koju je Luc Besson rekao da će “imati veliku ulogu i kako je uzbuđen zbog toga”.

Dunkirk

Za sve ljubitelje ratnih i povijesnih filmova 20. srpnja bit će prijeloman datum jer tada u kina dolazi film ‘Dunkirk’. Već sada proglašen remek-djelom Christophera Nolana film ‘Dunkirk’ donosi radnju vjerno prikazanih događaja tijekom nevjerojatne bitke kod Dunkirka. Film prikazuje i evakuacije savezničkih vojnika, opkoljenih njemačkom vojskom u Francuskoj od 27. svibnja do 4. lipnja 1940. godine. Evakuacijom je tada spašeno preko 300.000 vojnika.

U filmu se u glavnim ulogama pojavljuju Tom Hardy, Cillian Murphy, oskarovac Mark Rylance, Kenneth Branagh i Harry Styles. Film je sniman IMAX 65mm kamerama i u 65mm formatu pod snimateljskom palicom proslavljenog Hoytea van Hoytema. Režiser je poznat po hitovima Interstellar, Dečko, dama, kralj, špijun i Spectre.

dunkirk harry stiles fb

Dunkirk

Uz ove ljetne filmske hitove u CineStar kinima tijekom ljeta moći ćete nabaviti omiljene naslove na DVD buvljaku koji traje od 22. lipnja pa sve do isteka zaliha. Vjerujemo da ćete između tisuće naslova naći nešto za sebe, za svoje kućne filmske večeri i maratone. Svi navedeni filmovi dolaze u CineStar kina u distribuciji Blitz filma.

DVD buvljak CineStar

Učitati još
Zatvori