Nova sezona serije koju ćete htjeti pogledati u dahu

Nova sezona serije koju ćete
htjeti pogledati u dahu

Shanarra 007

2. sezona ‘Kronike Shannara’

Druga sezona fanstastičnog američkog serijala “Kronike Shannara” premijerno će se početi emitirati  od 4. siječnja. “Kronike” su već u prvoj sezoni osvojile “fantasy” fanove diljem svijeta, a slična reakcija dobivena je i od profesionalnih kritičara koji je svrstavaju među najbolja televizijska ostvarenja žanra.

Radnja serije odvija se tisuće godina nakon uništenja naše civilizacije, u vrijeme kada je naša planeta podjeljena u Četiri zemlje čiji stanovnici su mješavina rasa koja uključuje vilenjake, patuljke, trolove, gnomove i ljude. U središtu je obitelj Shannara čiji su potomci ojačani magičnim moćima i čije avanture neprestano mjenjaju budućnost svijeta. Kako se priča odmotava saznaje se da mračne sile, za koje se vjerovalo da su poražene, počinju ugrožavati svijet. Amberle (mlada vilenjačka princeza), Wil (zadnji potomak obitelji Shannara) i Eretria (lutalica iz rase ljudi) shvaćaju da samo oni imaju moć zaustaviti zlo koje nadolazi, ali da moraju sklopiti teško savezništvo.

Shannara cover

Shanarra 001

Druga sezona odvija se godinu dana nakon finala prve i pronalazi Četiri zemlje u potpunom kaosu. Magija se vratila, strah, zlo i nasilje je zavladalo zemljom, a najveće je pitanja hoće li se Wil uključiti u borbu za oslobođenje s obzirom na svoju zastrašujuću prošlost.

Kako se razvija priča u drugoj sezoni?

Wil Ohmsford (igra ga Austin Butler) mlad je čovjek koji se pokušava snaći u apokaliptičnom svijetu. Kao polu-čovjek, polu-vilenjak suočen je s predrasudama cijeli život. U očajničkim pokušajima da napusti svoje maleno selo Wil saznaje da je posljednji potomak obitelji Shannara koja ima sposobnost kontrolirati bezvremensku i moćnu magiju. Wil isprva odbacuje svoje novopronađeno nasljedstvo, ali ga naposlijetku ipak prihvaća suočen s ogromnom opasnošću. Amberle Elessedil (Poppy Drayton) je princeza i čistokrvna vila. Kao mala ostala je bez roditelja, ali je svejedno izrasla u čvrstu, strastvenu, pametnu i odlučnu djevojku koja želi ostaviti traga i izvan svojih kraljevskih dužnosti. Postala je prva djevojka u Izabranima, tajnog društva posvećenog obrani Ellcryja. Na kraju prve sezone počinje njezina veza s Wilom te se žrtvuje kako bi spasila Ellcryje. Eretria (Ivana Baquero) je odrasla u grupi lutalica I lopova te je od malih nogu bila primorena vjerovati svojim instinktima kako bi preživjela. Život je nije mazio što je kod nje uzrokovalo veliko nepovjerenje prema svima. Susret s Amberle i Wilom prvo joj se činio kao savršen bijeg od njezine bande, ali s vremenom shvaća da je to možda bila njezina sudbina.

Shanarra 002

Shanarra 003

“Kronike Shannara” nastale su po uzoru na istoimenu knjigu Terryja Brooksa. Autori i izvršni producenti su Alfred Gough I Miles Millar (radili su na seriji “Smallville”), dok se kao još jedan izvršni producent pojavljuje Jon Favreau (režiser dva nastavka “Iron Mana”). U ostalim ulogama se pojavljuju Aaron Jakubenko (kao Ander) te John Rhys Davies (kao Eventine), a kompletna serija je snimana na Novom Zelandu. Deset epizoda druge sezone bit će emitirano od 4. siječnja u tjednom terminu četvrtkom u 21:00 ekskluzivno na AXN Adriji.

Shanarra 004

Shanarra 006

Shanarra 008

Shanarra 009

Shanarra 010

Shanarra 011

Shanarra 012

Shanarra 013

Shanarra 014

Učitati još
Zatvori