Dva nova uzbudljiva filma u kinima ovaj tjedan

Dva nova uzbudljiva filma u
kinima ovaj tjedan

Ajme, sad sam muško!

Ajme, sad sam muško!

Ovaj tjedan, od sutra u kina dolaze dva nova filma – jedan avanturistički  i jedna komedija – idealno za obiteljski izlazak. Avanturistički film Planet majmuna: Rat donosi uzbuđenje, avanturu i mnogo specijalnih vizualnih i zvučnih efekata. Tu je i Woody Harrelson u ulozi zlikovca, što je svakako plus filmu. Komedija Ajme, sad sam muško! donosi sat i pol zabave i smijeha na franciuski način.

Planet majmuna: Rat

Na kraju „Planeta majmuna: Revolucija“, prethodnog filma iz 2014. godine, Caesar se spremao za nadolazeći eksplozivni sukob s čovječanstvom, zabrinut za budućnost svojih majmuna. Redatelj Matt Reeves je pak imao težak zadatak donijeti odluku u kojem smjeru će krenuti sljedeći nastavak popularne filmske franšize. Međutim, nije imao isti loš predosjećaj kao Caesar.

planet majmuna 4

Planet majmuna: Rat

planet majmuna 5

Planet majmuna: Rat

Na početku ovog filma saznajemo da su prošle dvije godine od događaja u prethodnom nastavku i da su Caesarovi majmuni u opasnosti. Caesar (Andy Serkis) i njegovi majmuni prisiljeni su na smrtonosni sukob s ljudskom vojskom koju predvodi nemilosrdni Pukovnik (Woody Harrelson). Nakon što majmuni pretrpe goleme gubitke, u Caesaru se probude mračne misli te krene u osvetnički pohod. Nakon što se napokon nađu licem u lice, Caesar i Pukovnik sudjelovati će u epskoj bitci koja će odlučiti o sudbini obiju vrsti, te o budućnosti planeta.

S razvojem učinkovitosti efekata, porasla je i potražnja za njima. Dok su snimali prethodni nastavak suočili su se s mnogim izazovima u kišovitim šumama Vancouvera i užarenom New Orleansu, a u ovoj najnovijoj priči filmska ekipa se morala boriti s hladnom kanadskom zimom. Reevesovo istraživanje kultnih filmova Davida Leana i klasičnih vesterna utjecalo je na njegovu viziju za film.  Rat će također unijeti mnoge nove likove u svijet majmuna. Tijekom njihovog putovanja, Caesar i njegovi majmuni nalete na nekog sasvim neočekivanog: inteligentnog majmuna koji nije bio dio Caesarove originalne grupe iz San Francisca. Ovo dobrodošlo iznenađenje u mitologiji majmuna glumi Steve Zahn koji je za svoj lik rekao da živi u pripremi za „sudnji dan“, okružen svime što je potrebno za preživljavanje.

planet majmuna 1

Planet majmuna: Rat

planet majmuna 2

Planet majmuna: Rat

planet majmuna 3

Planet majmuna: Rat

Ajme, sad sam muško!

Postoji li itko tko nije zamišljao kako bi to bilo promijeniti spol, makar i na samo jedan dan? Postoji! Jeanne! Nedavno razvedena, svaki drugi tjedan odvojena od svoje djece, Jeanne se potpuno odrekla muškaraca, ne želi ni slušati ni pričati o njima. Ali jednog dana, život joj se okrene naglavačke. Na prvi pogled, ništa se na Jeanne nije promijenilo… osim jedne male stvari.

Od komičnih situacija do luđačkog smijanja s najboljom prijateljicom, od paničarenja do proučavanja svog slučaja kod ginekologa, naša će junakinja dati sve od sebe da prođe kroz ovu… vrlo neobičnu situaciju.

si_jetais_un_homme_ver2_xlg

Ajme, sad sam muško!

Filmovi su na rasporedu u kinima CineStar od 13. srpnja.

Učitati još
Zatvori