Ovog petka održat će se omiljena manifestacija Noć muzeja
Ovog petka održat će se omiljena manifestacija Noć muzeja

Ovog petka održat će se omiljena
manifestacija Noć muzeja

U petak, 27. siječnja održat će se osamnaesta po redu Noć muzeja, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja, a koja je u narednim godinama  prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja. Tema ovogodišnjeg izdanja je MUZEJI SU VAŽNI!

Kontinuitet ove omiljene manifestacije održan je usprkos pandemiji, nakon što je 2021. godine doživjela virtualno izdanje, a prošle hibridno koje je kombiniralo događaje uživo i online, ove se godine održava u ‘normalnim’ okolnostima.

Program se izvodi i virtualno

No, budući da je dio muzejskih građevina i dalje izvan funkcije bit će priređene i virtualne izložbe. Programi u gotovo svim gradovima započinju od 18 sati, a ulaz je kao i uvijek besplatan. Detaljan popis institucija koje sudjeluju u ovogodišnjem programu dostupan je ovdje.

U Zagrebu program na 35 lokacija

U Zagrebu će se program održati na 35, kako fizičkih, tako i virtualnih lokacija. Među zanimljivim programima u kojima mogu sudjelovati Zagrepčani i njihovi gosti izdvajamo radionicu slikanja na staklu koja će se za djecu i odrasle održati u sklopu programa koji organizira Galerija Klovićevi dvori.

Nadalje, posjetitelji manifestacije Noć muzeja dobit će priliku zaviriti i u najstariju poznatu ljekarnu ‘K crnom orlu’. Sjajna je ovo prilika da zavirite i u Muzej policije te sudjelujete na radionici o tome kako prepoznati krivotvorene dokumente i novčanice te kako pronaći otisak prsta i identificirati osobu.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori