Pripremite se za još jednu Noć muzeja

Pripremite se za još jednu Noć muzeja

Muzej za umjetnost i obrt, Orašar

Muzej za umjetnost i obrt, izložba Orašar

Siječanj je u brojnim hrvatskim gradovima već tradicionalno rezerviran za Noć muzeja – manifestaciju u sklopu koje je, tijekom jedne večeri u siječnju, moguće potpuno besplatno uživati u postavima poznatih muzejskih kuća i drugih kulturnih institucija.

Noć muzeja održava se i ove godine, a iz organizacije ovog događanja, koje iz godine u godinu privlači sve više zainteresiranih posjetitelja, jučer su objavili i datum održavanja – 27. siječnja, od 18 do 01 sati. Tema ovogodišnje Noći muzeja su glazba, glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, a kroz brojna programska događanja istaknut će se važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja materijalne i nematerijalne glazbene baštine koju muzeji i druge baštinske ustanove čuvaju u svojim zbirkama, ali i važnost iznimnog utjecaja koji su glazba i glazbeni stvaraoci imali kroz povijest do najsuvremenijeg doba. U Noći muzeja moći ćete posjetiti i neke izložbe koje do sada možda niste imali priliku, poput Orašara u Muzeju za umjetnost i obrt.

Noć muzeja 2017.

Kompletni program tek će biti objavljen na stranici Noći muzeja, a u međuvremenu možemo zaključiti kako će manifestacija i ove godine srušiti neke rekorde, baš poput svih prijašnjih izdanja. U siječnju 2016., Noć muzeja obuhvatila je 100 gradova, 216 institucija s programima na više od 250 lokacija te rekordnih 340.000 posjetitelja.

Foto: MSU, Noć muzeja

Učitati još
Zatvori