7 najdražih božićnih filmova

7 najdražih božićnih filmova

Ljubav i praznici

Ljubav i praznici

Advent je počeo, Božić je sve bliži i blagdansko ozračje uvuklo se ne samo na ulice i trgove, već i u domove. Tu božićnu atmosferu zaokružite filmskom večeri, uz kuhano vino i kokice na tisuću i jedan način.

‘Feel good’ filmovi za blagdansko doba donose uz božićnu atmosferu i odličan miks romanse, obiteljskih odnosa, nešto drame i mnogo ljubavi i zajedništva na samome kraju filma. Ovaj provjereni recept ne mora biti dosadan, dapače, kod nekih filmova je doveden do savršenstva, a ovih sedam u nastavku to vjerno dočaravaju.

Zapravo ljubav

Zapravo ljubav

Zapravo ljubav

Zapravo ljubav (‘Love actually’) film je iz 2003. godine koji donosi priču o osam parova koji se svaki na svoj način nosi sa svojim ljubavnim problemima tijekom tjedna prije Božića u Londonu, u Engleskoj. Film je postao ultimativni ljubavni klasik i sada se već tradicionalno gleda u ovo blagdansko doba.

Igra sudbine

Igra sudbine (‘Serendipity’) iz 2001. film je s John Cusackom i Kate Beckinsale, a donosi romantičnu priču o paru koji se ponovno sreće godinama nakon njihovog prvog susreta, uvjereni da trebaju završiti zajedno…

A Very Murray Christmas

A Very Murray Christmas‘ prošle je godine bio u kinima, a tko kaže da ga ne možemo opet pogledati? Ovo božićno izdanje s uvijek originalnim Billom Murrayom i  cijelim nizom holivudskih glumaca izgleda kao holivudski klasik u nastajanju.

bill murray slider

Ljubav i praznici

Ljubav i praznici (‘The Holiday’) film je iz 2006. godine i jedan je od odličnih uradaka Nancy Meyers. Njezine romantične drame, komedije donijele su neka od najboljih i najupečatljivijih glumačkih ostvarenja Meryl Streep, Aleca Baldwina, Helen Hunt, Mela Gibsona, Cameron Diaz i mnogih drugih glumaca i glumica. Ljubav i praznici nije iznimka. Priča je to o dvije žene koje zamijene domove i zemlje te se zaljube u lokalne muškarce. Kate Winslet, Cameron Diaz i Jude law odlični su u filmu, a pravo je i ugodno iznenađenje glumačka izvedba Jacka Blacka.

Ljubav i praznici

Ljubav i praznici

Sve zbog jednog dječaka

Sve zbog jednog dječaka (‘About a Boy’) film je snimljen prema istoimenom bestselleru pisca Nicka Hornbyja. Film, a i roman, postigli su veliki međunarodni uspjeh. Kako izgleda kada ciničnog muškarca jedan dječak nauči kako biti i ponašati se kao odrastao muškarac, a pritom tog muškarca glumi Hugh Grant, možete se podsjetiti već večeras, ili barem ovog vikenda.

about-a-boy-tv-show-images

Sve zbog jednog dječaka

Obiteljski kamen

Obiteljski kamen (‘The Family Stone’) film je iz 2005. godine koji donosi romantičnu i komičnu priču o uštogljenoj, konzervativnoj poslovnoj ženi koju njezin ljubavnik vodi na božićnu večeru kod svoje ekscentrične, otvorene obitelji što će naravno rezultirati raznim neobičnim i komičnim situacijama. Film donosi zapažene uloge Claire Danes, Diane Keaton, Rachel McAdams, Sarah Jessica Parker i Luke Wilsona.

Obiteljski kamen

Obiteljski kamen

Obiteljski kamen

Obiteljski kamen

Sam u kući

Sam u kući (‘Home Alone’) sada je već filmski klasik koji se pušta svake godine, bez iznimke, na vjerojatno svim televizijskim programima. Na neki čudan, neslužben način obilježava početak blagdanskog programa. Publika prema tom prvom (jedinom zapravo priznatom pravom Sam u kući filmu) ima podijeljene osjećaje. Mnogima već ide na živce, ne vole ga gledati, no nekako društvene mreže postanu zakrčene statusima i isječcima iz filma kada se on počne emitirati.

ezgif-com-resize-5

Koliko god se opirali, Sam u kući moramo uvrstiti na listu najdražih božićnih filmova. Ipak donosi taj osjećaj i atmosferu koju smo spominjali na početku i to baš svaki put kada se emitira.

Sam u kući

Sam u kući

Učitati još
Zatvori