Koju ste od ovih teen serija najviše voljeli?

Koju ste od ovih teen serija
najviše voljeli?

My So Called Life

My So Called Life

Pisali smo nedavno o omiljenim teen filmovima – sad je došao red na serije. Ovog je tjedna serija The O.C. proslavila 10 godina od posljednje emitirane epizode, Buffy the Vampire Slayer proslavit će za koji dan čak 20. rođendan prve epizode, a to nas je inspiriralo da se prisjetimo svih tinejdžerskih serija koje su žarile i palile devedesetih i dvijetisućitih.

Iako se u moru kvalitetnih serija danas jako teško odlučiti, ponekad nam baš treba nešto neobavezno, da ‘pustimo mozak na pašu’ i prisjetimo se životnih (posebice ljubavnih) zavrzlama koje smo svi proživljavali. I dobro se nasmijemo.

Beverly Hills 90210 (1990.-2000.)

Tinejdžerska serija u svojim je počecima pratila brata i sestru, Brandona i Brendu Walsh, u njihovom novom životu u elitnoj četvrti Beverly Hills i novoj srednjoj školi sa mnogobrojnom grupom prijatelja. Iznimno popularna i uspješna serija kreatora Darrena Starra i producenta Aarona Spellinga među prvima je u ovolikoj mjeri mnoge tinejdžere (a i one starije) prikovala za male ekrane. Kasnije sezone obilježene su odlaskom nekih od glavnih likova, ali i razvodnjenijom radnjom, no nasljeđe serije je neupitno.

Beverly Hills 90210

Beverly Hills 90210

My So Called Life (Moj takozvani život, 1994.-1995.)

Serija ‘My So Called Life’ lansirala je Claire Danes i Jareda Letoa u zvjezdanu orbitu – svojim izuzetno realističnim prikazivanje života jedne tinejdžerke, srednjoškolke i njezinih prijatelja osvojila je gledatelje diljem svijeta. Prema mnogima je serija kultno ostvarenje čije je prikazivanje prerano prekinuto, a Jared Leto kao Jordan Catalano im je u mislima ostao zacementiran kao prvi zvjezdani crush.

My So Called Life

My So Called Life

Buffy The Vampire Slayer (Buffy ubojica vampira, 1997.-2003.)

Vampiri, humor te radnja koja je smještena u srednjoj školi odličan su za recept za tinejdžersku seriju. No, ova je imala dva izdanja, ono manje uspješno iz 1992. te ono mega uspješno iz 1997. godine s kojim se proslavila holivudska glumica Sarah Michelle Gellar u ulozi Buffy, ali i David Boreanaz u ulozi Angela.

Buffy the Vampire Slayer

Buffy the Vampire Slayer

Felicity (1998-2002.)

Serija prati studentski život djevojke Felicity Porter (glumi ju Keri Russel) u New Yorku, daleko od njezina doma u Palo Altu u Kaliforniji. Felicity je umjesto na Stanford, otišla u New York prateći Bena u kojeg je bila zaljubljena cijelu srednju školu, a tamo naposljetku upoznala Noela. Ljubavne zavrzlame i svi izazovi odrastanja između tri glavna lika bile su glavni fokus tijekom četiri sezone, od 1998. do 2002. godine.

Felicity

Felicity

Dawson’s Creek (1998.-2003.)

Dawson’s Creek iznjedrio je čak nekoliko zvijezda koje su svoju karijeru nastavile daleko od ove tinejdžerske serije. Katie Holmes glumila je Joey, Michelle Williams je bila Jen, a Joshua Jackson ‘zločesti dečko’ Pacey – jedino James Van Der Beek u ulozi Dawsona nije uspio ostvariti zvjezdaniji status od svojih kolega. Bez obzira na to, obožavali smo svih 6 sezona pratiti tko je s kim i kako su se u toj vezi našli. Prava sapunica nije prestala iznenađivati svojim zapletima dok su glavni likovi pronalazili svoje mjesto u životu, a realističnost nekih situacija nagnala je mnoge da se pronađu u pojedinim scenama.

Dawson's Creek

Dawson’s Creek

One Tree Hill (2003.-2012.)

Poput Jareda Leta u ulozi Jordana, Joshue Jacksona u ulozi Paceya ili Lukea Perryja koji je u Beverly Hillsu bio svačija tiha patnja kao Dylan, i One Tree Hill je imao svoju zvijezdu koju su tinejdžerke obožavale – Chada Michaela Murraya. U ulozi Lucasa Scotta mora navigirati kroz tinejdžerske godine i u početku rivala, svog polubrata Nathana (James Lafferty), a kasnije glavnog saveznika. Ljubavne drame, naravno, ne nedostaje ni ovdje.

One Tree Hill

One Tree Hill

The O.C. (2003.-2007.)

Još jedna serija koja se bavila klasnim razlikama bila je The O.C. Prateći život u bogataškom Orange Countyju u Kaliforniji gledali smo kako se snalaze posvojeni i problematični Ryan koji se zaljubljuje u Marissu Cooper, djevojku iz susjedstva, njegov odnos s polubratom Sethom i prijateljstvo sa Summer. Tinejdžerske zvijezde jako su brzo postali Mischa Barton, Rachel Bilson i Adam Brody iako nakon toga nisu ostvarili neke upečatljive uloge.

The O.C.

The O.C.

Gossip Girl (Tračerica, 2007.-2012.)

Mnogi su gledajući Gossip Girl već davno prekoračili tinejdžerske godine i pomalo izlazi iz okvira onih kojih se s nostalgijom prisjećamo, ali svejedno je ostala u zapisana kao jedna od najupečatljivijih serija. Više zbog outfita glavnih likova nego zbog same radnje, iako moramo priznati da smo se lako uvukli u sve intrige koje su se zakuhale tokom šest sezona.

Gossip Girl

Gossip Girl

Foto: screenshot

Učitati još
Zatvori