Najbolje knjige koje možete pokloniti za Božić

Najbolje knjige koje možete
pokloniti za Božić

Nakon vodiča kroz odlične poklone koje ove zime možete pokloniti svim ženama i muškarcima u vašem životu, ljubiteljima cosy ugođaja i klincima, beauty entuzijastima i samima sebi, danas vam donosimo malo drugačiji vodič za božićni shopping u kojem ćete pronaći onaj savršeni poklon za baš svakoga. U potrazi za savršenim poklonom ni ove godine ne možete pogriješiti poklonite li svojim najdražima jedan cijeli novi svijet, magičan ili stvaran, ssmješten u dalekoj prošlosti ili futurističkoj budućnosti.

KNJIGE SU UVIJEK NAJBOLJI POKLON KOJI MOŽETE POKLONITI

Knjige su oduvijek bile jedan od najboljih poklona koje možete pokloniti svojim najbližima, a uz omiljene klasike koji će biti vrijedan dodatak svakoj kućnoj biblioteci, 2017. godina je, kao godina u kojoj smo se opet vratili čitanju, istaknula nekoliko odličnih novih bestsellera. I dok smo neke otkrivali kroz filmove i serije koji su ih ekranizirali, drugi su pažnju plijenili svojim predivnim koricama, neočekivanim zapletima i pričama koje smo čitali u jednom dahu.

U nastavku vam donosimo jedanaest odličnih naslova koje možete pokloniti ovog Božića.

Priče za laku noć za mlade buntovnice, Elena Favilli i Francesca Cavallo

knjige-priče-za-laku-noć

Maštovite i inspirativne, Priče za laku noć za mlade buntovnice su pripovijetke o 100 hrabrih žena koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet. Svakoj buntovnici posvećena je cijela stranica koja otkriva njezinu priču i portret koji savršeno odražava njen duh. One su slikarice, znanstvenice, aktivistice, plesačice, astronautkinje, glazbenice, boksačice, spisateljice, političarke… iz svih krajeva svijeta.

Wild Beauty, Anna-Marie McLemore

knjige-wild-beauty

Roman donosi priču o gubitku, ljubavi i obitelji. Nomeolvides žene godinama su se brinule o imanju La Pradera, no isto tako skrivaju mračnu tajnu… ako se fatalno zaljube njihovi ljubavnici nestaju s lica Zemlje. Sve dok se ne pojavi jedan strani mladi muškarac u njihovom vrtu…

Stay with Me, Ayobami Adebayo

knjige-stay-with-me

Nakon četiri godine braka, Yejide i Akin još uvijek nemaju dijete. Yejide osjeća da još uvijek ima vremena, sve dok se njezina obitelj ne pojavi ispred njezinih vrata s mladom ženom koju predstavljaju kao Akinovu drugu ženu. Ogorčena, šokirana i preplavljena ljubomorom, Yejide zna da je trudnoa jedini način da spasi svoj brak. Stay with me je odličan roman nabijen emocijama koji propituje koliko su ljudi spremni žrtvovati za svoju obitelj.

The Rules Do Not Apply, Ariel Levy

knjige-the-rules-do-not-apply

Knjiga je proglašena jednom od najboljih knjiga 2017. godine. Radi se o memoarima žene koju zadesi veliki gubitak i tragedija te kroz knjigu zajedno s njom učimo kako se s time nositi i kako ponovno izgraditi svoj život.

Sluškinjina priča, Margaret Atwood

knjige-sluškinjina-priča

Kao jedna od rijetkih preostalih plodnih žena, Offred sluškinja je u Zapovjednikovu kućanstvu, jedna iz kaste žena prisiljenih na seksualno ropstvo u posljednjem očajničkom pokušaju da se svijet ponovno napuči. U tom zastrašujućem društvu Offred mora manevrirati između Zapovjednika, njihovih okrutnih žena, kućnih marthi i svojih kolegica sluškinja – gdje svatko može biti špijun za Gilead – a sve to s jednim ciljem da preživi i pronađe kćer koju su joj oduzeli. Ako još niste pročitali roman – krajnje je vrijeme da ispravite tu grešku.

Ciganin, ali najljepši, Kristijan Novak

knjige-ciganin

Upravo sam pročitala roman Kristiana Novaka, ‘Ciganin, ali najljepši’. I sad tu moram staviti točku. I udahnuti. Prodisati. Jer ovo je djelo precizan, bolan, oštar i temeljit udarac u pleksus. – ovako je naša Ilina Cenov započela svoj osvrt na Novakov roman nakon čitanja. Radi se o moćnom, snažnom djelu koje ostavlja utisak, ne možete ga izbiti iz glave… Jedan od onih romana koji obilježavaju.

Call Me by Your Name, André Aciman

knjige-call-me-bay-your-name

Indie film Call Me by Your Name istaknuo se kao jedan od najboljih filmova godine koji je oduševio publiku i kritiku. Prije dodjela nagrada Zlatni Globus i Oscar na kojima će prema predviđanjima zasigurno osvojiti nekoliko kipića, pročitajte jednako odličnu istoimenu knjigu koja je došla prije filma.

Little Fires Everywhere, Celeste Ng

knjige-little-fires-everywhere

Autorica bestsellera Everything I Never Told You, Celeste Ng, donosi još jedan nezaboravni roman na čijem se stranicama isprepliću priče o životima članova naizgled savršene obitelji Richardson. U progresivnom predgrađu Clevelanda u kojoj je baš sve planirano, životi obitelji Richardson bit će preokrenuti naglavačke s dolaskom novih stanara u njihovu kuću koju iznajmljuju, samohrane majke i umjetnice te njezine kćeri tinejdžerice.

Things Are What You Make of Them, Adam J. Kurtz

knjige-things-are-what-you-make-of-them

Kreativni um i srce dizajnera Adama J. Kurtza donosi inspiraciju i nekoliko odličnih savjeta za sve one koji stvaraju umjetnost ili bilo što drugo. Things Are What You Make Of Them je iskrena knjiga puna empatije od jednog umjetnika drugome i upravo onaj poticaj koji treba svakome mladome kreativcu u njegovim dvadesetima.

Turtles All The Way Down, John Green

knjige-turtles-all-the-way-down

Nakon bestsellera The Fault in Our Stars i Paper Towns koji su ekranizirani u jednako uspješne filmove, John Green je svoje brojne obožavatelje oduševio novim romanom Turtles All The Way Down. BIlo da tražite poklon za tinejdžera u vašoj obitelji, prijateljicu ili nekoga od starijih članova obitelji, romani Johna Greena uvijek su siguran odabir u čijem će čitanju baš svatko uživati.

Nevjerojatnost ljubavi, Hannah Rothschild

knjige-nevjerojatnost-ljubavi

Ako je netko na vašem božićnom potpisu ljubitelji žanrova trilera, rom-comova i satire, uzbudljiva knjiga nagrađivane spisateljice Hannah Rothschild je savršeni poklon za njih. Knjiga Nevjerojatnost ljubavi počinje jednom romantičnom notom – glavna junakinja Annie McDee, traži u staretinarnici dar za jednog muškarca i slučajno naleti na jednu sliku. Otkriva pravo remek-djelo, a da toga nije niti svjesna. Uskoro će se i protiv svoje volje naći uvučena u buran londonski umjetnički svijet, nastanjen izgnanim ruskim oligarsima, pohlepnim šeikama, očajnim dražbovateljima i beskrupuloznim trgovcima, koji svi smišljaju kako da se dočepaju njezine slike – izgubljenog remek-djela iz osamnaestog stoljeća nazvanog Nevjerojatnost ljubavi.
Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori