Humoristični filmski klasik pogledajte na ‘divljoj’ lokaciji

Humoristični filmski klasik pogledajte na
‘divljoj’ lokaciji

Ta divna stvorenja

Najljepši ljudi zapravo su životinje – dokazuje kultni humoristični dokumentarac redatelja Jamiea Uysa (Bogovi su pali na tjeme) koji se kao treća skrivena projekcija Motovun Film Festivala pritajio u jednoj zagrebačkoj šumi. Pretplatnici motovunskog newslettera točnu lokaciju otkriti će 24 sata prije projekcije koja počinje u utorak 4. srpnja u 21 sat.

Te davne 1974., dokumentarac o afričkim životinjama bio je najgledaniji film u zagrebačkim kinima, prestigavši čak i Spielbergove Ralje. Jamie Uys, redatelj svevremenske komedije Bogovi su pali na tjeme četiri je godine stvarao Ta divna stvorenja, jedan od najzabavnijih filmova na temu „divljeg života“ potrošivši više od 150 tisuća metara filmske vrpce. Urnebesne scene u kojima se životinje koje nastanjuju područje pustinje Kalahari i Namib ponašaju kao ljudi nasmijavale su generacije.  Nasmijat će ih opet u utorak 4. srpnja na trećoj skrivenoj projekciji Motovun Film Festivala. Nagrađen Zatnim globusom, Ta divna stvorenja postao je vjerojatno najpoznatiji južnoafrički film svih vremena. Projekciju na tajnoj lokaciji koja počinje u 21 sat pratit će naracija nedavno preminulog velikana hrvatskog glumišta Relje Bašića.

skrivene_projekcije

Skrivene projekcije MFF-a

Kako biste sudjelovali u Skrivenim projekcijama koje donose MFF i Addiko banka još se stignete prijaviti na newsletter koji se nalazi na stranici skrivene.motovunfilmfestival.com. Do 13. srpnja morate pronaći još Jarmuschevu Noć na zemlji i višestrukog oskarovca Let iznad kukavičjeg gnijezda.

Za Skrivene projekcije vam ne trebaju ulaznice, ali svakako trebaju za 20. Motovun Film Festival (25. – 29. srpnja) koji nudi najjeftiniju komplet karata Sve po 15 kuna! Akcija u kojoj ćete deset ulaznica po vlastitom izboru platiti samo 150 kuna traje do 10. srpnja, stoga požuri i zgrabi svoje bezobrazno jeftine karte preko servisa Ulaznice.hr!

skrivena_projekcija_2015

druga_skrivena_projekcija

Učitati još
Zatvori