Motovun Film Festival donosi skrivenu projekciju američkog klasika

Motovun Film Festival donosi skrivenu
projekciju američkog klasika

Motovun Film Festival skrivene projekcije

Program zagrijavanja za 20. Motovun Film Festival, Skrivene projekcije lagano ulaze u svoj filmski finiš prikazivanjem na tajnoj lokaciji još jednog klasika generacija, filma Noć na zemlji Jima Jarmuscha, redatelja kojeg se obično uzima za utemeljitelja pokreta američkog nezavisnog filma.

Noć na zemlji, omnibus sastavljen od 5 priča, 5 taksista i njihovih 5 mušterija u 5 gradova diljem svijeta, počinje u Los Angelesu zalaskom i završava izlaskom sunca u Helsinkiju uz nezaboravne, istovremeno smiješne i ironične scene s velikim glumcima poput Winone Ryder, Gene Rowlands ili Roberta Benignia.

night-on-earth-2

Noć na zemlji

Sedam filmova Jima Jarmuscha nominirano je za Zlatnu palmu u Cannesu. Osvojio je veliku nagradu žirija za Slomljeno cvijeće te nagradu za najbolji kratkometražni film Kava i cigarete. Zbog svojeg oporog minimalističkog stila u kojem prikazuje realističan život te izbjegavanja rada u uvjetima Hollywooda nikada nije stekao veća priznanja.

Klasik koji prikazujemo u utorak, 11. srpnja, pomaknuti je pogled na čovječanstvo iz suvozačkog sjedala. Tipičan je to jarmuschovski film, s njegovom tipičnom temom – nemogućnosti komunikacije i razumijevanja među ljudima. Noć na zemlji poetičan je film usamljenog, melankoličnog raspoloženja, ali i smiješnih situacija.

nigjht on earth 2

Kako do skrivene lokacije?

Lokacija predzadnje u nizu Skrivenih projekcija još uvijek je tajna, a jedini način da postaneš dijelom tajnog društva je prijavom na newsletter Motovun Film Festivala nakon čega će povjerljive informacije o mjestu projekcije biti dostavljene u tvoj elektronski sandučić 24 sata prije početka filma. Sljedeći i posljednji u nizu klasika Let iznad kukavičjeg gnijezda zakazan je za četvrtak, 13. srpnja. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

night on earth 3

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori